En kiropraktor sitt virkeområde omfatter diagnostikk, behandling og forebyggelse av lidelser i
nerve-muskel-skjelett-systemet, spesielt tilstander som involverer ryggsøylen og deres effekt på nervesystemet. En kiropraktor vet at nervesystemet forgrener seg ut fra ryggsøylen og riktige nervesignaler er avhengig av optimal bevegelsesfunksjon i ryggsøylen.

Nedsatt bevegelsesfunksjon over tid forårsaker feil nervesignaler til støttemuskulatur og gjør denne svak over tid. Kroppens toleranse for belastninger svekkes og resultatet blir ofte akutte smerter i nakke eller rygg, plager som ofte oppsøker en kiropraktor. En kiropraktor kan hjelpe deg til å opprettholde optimal funksjon i ryggsøylen og holde deg smertefri.

En autorisert kiropraktor har 6 års universitetsutdannelse fra godkjente læresteder, og fungerer som primærkontakt med sykmeldingsrett og rekvisisjonsrett til spesialister i likhet med leger. Behandlingen er refusjonsberettiget, men vil likevel ikke ha en innvirkning på pris for deg som pasient.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Behandlingstilbud_Kiropraktor_800_325_c1.jpg

Hva behandler en kiropraktor?

En kiropraktor er utdannet for å behandle: Ryggsmerter, migreneisjiasnakkesmerterhodepine, kjevesmerter, armsmerterskuldersmerterbrystsmerter,
smerter mellom skulderbladenesvimmelhet, idrettsskader, knesmerter, fot/ankel/håndleddsmerter, m. m
På kontoret hos en kiropraktor kommer ofte mange forskjellige plager. Selv om de aller fleste forbinder kiropraktorer med ryggen, har en kiropraktor en grundig utdannelse som også tar seg av resten ev muskel og skjelettsystemet.
Kiropraktikk er høyt ansett i Norge og norske kiropraktorer har status som primærhelsekontakt i Norge. Det vil si at en kiropraktor har muligheten til å sykemelde (opptil 12 uker), rekvirere for røntgen, MR, CT, ultralyd under Folketrygden, samt henvise deg til spesialist dersom det skulle være nødvendig. En god kiropraktor samarbeider med din fastlege og sender tilbakemeldinger (epikriser) om ditt tilfelle dersom du samtykker til dette. 

En utfordring med å oppsøke en kiropraktor er at to forskjellige klinikker på hver sin side av gaten kan gi to helt forskjellige opplevelser. Vårt mål i Klinikk For Alle er at uansett hvilken av våre klinikker du oppsøker en kiropraktor, skal opplevelsen være forholdsvis lik og kvaliteten like høy. 

Vi tilbyr nå videokonsultasjoner. Klikk her for mer info

Følgende klinikker tilbyr kiropraktor:

Viken

Kiropraktor Bærum

Kiropraktor Drammen

Kiropraktor Fornebu

Kiropraktor Jessheim

Kiropraktor Ski

Oslo

Kiropraktor Bjørvika

Kiropraktor Helsfyr

Kiropraktor Majorstuen

Kiropraktor Røa

Kiropraktor Storo

Kiropraktor Skøyen

Kiropraktor Nationaltheatret

Kiropraktor Bryn

Vestlandet

Kiropraktor Bergen

Kiropraktor Askøy

Kiropraktor Vestkanten

Kiropraktor Åsane

Kiropraktor Lagunen

Kiropraktor Voss

Rogaland

Kiropraktor Madla

Kiropraktor Sandnes

Kiropraktor Sola

Kiropraktor Stavanger

Kiropraktor Forus

Kiropraktor Forus Vest

Kiropraktor Hinna

Trøndelag

Kiropraktor Stjørdal

Kiropraktor Trondheim – Lade

Kiropraktor Trondheim – Sentrum

Kiropraktor Orkanger

Kiropraktor Tiller

Kiropraktor Sorgenfri

Møre og Romsdal

Kiropraktor Ørsta