Neurac (Slyngebehandling)

Hva er Neurac slyngebehandling?


Neurac slyngebehandling er en behandlingsform som bruker trening for å gjenopprette normal muskelfunksjon og smertefrie bevegelsesmønstre. Slyngeøvelsene er veldig enkle å gjøre lettere og vanskeligere og passer derfor alle nivåer, fra toppidrettsutøvere til personer med funksjonshemninger og lammelser. Man får tilpasset øvelsene slik at man trener på helt riktig motstand til det funksjonsnivået man har på det tidspunktet.  Behandlingen kan brukes til de fleste muskelplager og bevegelsesproblemer, alt fra spenningshodepine og nakkesmerter til hamstringstrekk og ankelovertråkk. Akutte og kroniske plager, rehabiliterende og skadeforebyggende. Behandlingen er spesielt velegnet for rygg og nakkeproblematikk.

Neuractreningen utfordrer samspillet til musklene og fokuserer på å fikse årsaken bak symptomene og ikke bare symptomene. 


Hvordan foregår det?

Man trener kroppsvektbærende øvelser i redcord-slynger under veiledning fra terapeut. Slyngene henger ned fra et stativ i taket. Det er veldig viktig med kvalitet på øvelsene, og det siktes derfor på få repetisjoner med høy fokus.

Terapeuten kan velge å legge inn vibrasjoner på slyngene for å utfordre det nevromuskulære samspillet ytterligere. Man trener etter en «weak-link» filosofi, hvor man øker nivået på øvelsen frem til man ikke lenger klarer å utføre teknikken riktig grunnet svikt i en eller flere muskler.

Det er dette punktet man starter å trene opp, altså fokusere på å trene det svakeste leddet. Øvelsene skal være helt smertefrie under hele behandlingen.

Lege på majorstuen

Dr. Sand er en lege med særlig bred faglig bakgrunn. I tillegg til å ha studert medisin profesjon (MD) i Oslo, har han en doktorgrad i molekylærbiologi (PhD) ved Institutt for molekylær biovitenskap ved Universitetet i Oslo, og videre en Executive Master of Business Administration (MBA) ved Handelshøyskolen BI. Klinisk har han i Norge arbeidet blant annet ved både kirurgiske og medisinske avdelinger i sykehus, legevakt, helsestasjon, i eldreomsorgen, allmennpraksis, i det private, og innen psykiatri. Sistnevnte var i høyt spesialisert lukket avdeling for dobbeltdiagnosepasietner – kombinasjonen rus og alvorlig psykiatrisk diagnose.

Dr. Sand har også en særlig kompetanse innen smertebehandling generelt, og hodepine/migrene spesielt gjennom sitt tidligere arbeid ved Oslo Migreneklinikk og Klinikk for Alle. I studietiden drev dr. Sand aktiv kompetanseheving for barn og unge i forbindelse med seksualitet, og jobbet med folkeopplysning i radio og TV, og i samarbeid med industrien.

Dette arbeidet førte blant annet til et engasjement for Utlendingsdirektoratet (UDI), og Dr. Sand har utarbeidet og holdt en lang rekke kurs og foredrag for både ansatte og brukere ved asylmottak over hele landet. Dr. Sand har fungert som lege ved profesjonelle idrettsarrangementer både nasjonalt og internasjonalt.

Videokonsultasjon

Videokonsultasjoner med våre terapeuter – Ring 97923000 for bestilling av time

 

Flere av våre terapeuter er nå tilgjengelig for deg via et sikkert videokonsultasjonsverktøy. Vi har både nevrokiropraktorer (svimmelhet), kiropraktorer, manuellterapeut og fysioterapeuter tilgjengelig. Her kan du stille spørsmål, få råd og veiledning på øvelser og plager, såvel som få sykemelding dersom dette er vurdert som nødvendig (kiropraktor og manuellterapeut).

 

Videokonsultasjoner fungerer på følgende måte:

 

 1. Du ringer oss på 97923000 og bestiller en ledig time.
 2. Du får en SMS bekreftelse med link til videokonsultasjonen.
 3. Fem minutter før det er din time klikker du på linken, legger inn navn og telefonnummer.
 4. Systemer sjekker lyd, bilde, mikrofon.
 5. Du kobles til det virtuelle venterommet, med melding om at terapeuten kontakter deg når det blir din tur.

 

Pris for videokonsultasjoner (Kiropraktor, manuellterapeut, fysioterapaut):

 • Førstegangs konsultasjon: 810kr.
 • Oppfølgende konsultasjon 520kr.

 

Pris for videokonsultasjoner (Nevrokiropraktorer – svimmelhet):

 • Førstegangs konsultasjon: 900kr.
 • Oppfølgende konsultasjon 600kr.

 

For svimmelhetspasienter, vennligst bestill time til èn av følgende terapeuter:

 • Mikael sveen (Majorstuen).
 • Henning winkels (Sola).
 • Kim johansen (Sola).

Vond rygg etter fødsel

Mange forventer gjerne at plager som var tilstede under svangerskap skal forsvinne når babyen er ute, men endringene i kroppen er fortsatt der og kroppen trenger tid til å komme tilbake til sitt normale selv. Så mange som 1 av 10 kan få kroniske smerter i bekken etter endt svangerskap.

Det er mange grunner til at smerter kan oppstå etter endt svangerskap. Å føde er den største fysiske belastningen en kropp blir utsatt for og noen fødsler er selvsagt mer krevende enn andre. Keisersnitt gjør jo at korsryggen må jobbe mer for å stabilisere kroppen etter svangerskap. Under selve fødsel kan det også være at man får skader på halebein eller trykk i bekken/korsrygg som kan forverre eller utløse smertetilstander.

Det tar litt tid før hormonene i kroppen balanserer seg igjen etter svangerskap og fordi kroppen enda har mye av hormoner i kroppen kan bekken-leddene beveger seg mer. Bekkenet er selve fundamentet  i ryggsøylen og fungerer som funksjonell støtte for ryggsøylen. Vi vet at et dårlig funksjon av bekkenet kan gi kompensasjonsproblemer i andre deler av ryggsøylen. Det er ofte stor produksjon av hormoner spesielt i begynnelsen av ammeforløpet, når det er hyppig amming. Øvre del av mellomryggen og nakken blir som regel også mer utsatt for spenning fordi mor bysser mye, ser mye ned på barnet og ammer.

Som behandlere vet vi at når mødre er i spedbarnsfasen er det mye statiske, dårlige stillinger som gjør at kroppen blir utsatt for mye belastning, med ekstra stress og lite søvn, kan lede til korsryggplager. Ettersom barnene blir eldre, og større, blir også bæringen tyngre og man belaster gjerne feil.

Hos Kvinner og Barn hos Klinikk for Alle er det dyktige terapeuter som kan gi deg behandling for å kunne ha en fantastisk fødselspermisjon. Vi kan også hjelpe deg komme igang med trening igjen på en sikker måte, samt gi råd og tips for å bedre hverdagsbelastningen. Vi tilbyr også kurs og treningsgrupper som er tilpasset nybakte mødre.

Gravid smerter i korsrygg

Å være gravid er en fantastisk tid, men det kan også være en periode i livet hvor kvinner opplever plager i bekken og korsrygg for første gang. Det er estimert at mellom 43 -90% opplever smerter i korsrygg/bekken i løpet av svangerskapet.

I løpet av et svangerskap endrer kroppen seg mye over en veldig kort periode, faktisk er det ingen annen tid i livet hvor dette skjer. Kroppen adapterer til de økte fysiologiske behovene kroppen har under et svangerskap, noen gjerne uten merkbar endring for den bærende kvinne.

Den største årsaken til korsryggplager i et svangerskap kommer av at bekkenleddet blir mer bevegelig som følge av hormonforandringer. Det er spesielt hormonet Relaxin som gjør at alle leddbånd i kroppen «løsner» mer og mer inn mot fødsel. Dette er nødvendig for å kunne føde.

Bekkenet er fundamentet  i ryggsøylen og fungerer som funksjonell støtte for ryggsøylen. Variabler som vi vet bidrar til korsryggplager i gravide er vektøkning hos mor, aktivitet og tidligere svangerskap. Grunnet den store vektøkningen i tredje trimester oppstår forandringer i bekkenet og korsryggen, som igjen kan sørge for at mer bevegelighet av ledd som typisk ikke har så mye bevegelse og overarbeid av muskulatur spesielt i setet, for å prøve å stabilisere. Dette kan også skape kompensatoriske forandringer i andre deler av ryggsøylen som nakke og mellom skulderblad.

Plager eller skader som oppstod før svangerskapet kan bli mer tydelig når kroppen blir mer bevegelig.

I etterkant av et svangerskap er det 5-10% som opplever kroniske bekkenplager, og dette kunne gjerne vært unngått om man hadde oppsøkt behandling i svangerskapet. Det er alltid bedre å forebygge.

I Klinikk for Alle har vi terapeuter som er spesialiserte i behandling av gravide og kan gi deg riktig behandling i forhold til dine plager. Vi ser at ved å jobbe tverrfaglig får vi ofte de beste resultatene. Behandling av gravide er både skånsomt og trygt, og for optimal funksjon anbefales behandling frem til fødselen. I løpet av behandlingsforløpet hos oss får du også treningsråd, kostholdsveiledning og gode råd for å sørge for et best mulig svangerskap. Vi har også kurs og treningsgrupper som er tilpasset den gravide.

La trening være din medisin

Trening hos oss er trygt og effektivt. Våre fysioterapeuter og osteopater innehar kompetanse innen Pilates, MediYoga, er sertifiserte mammamagetrenere, personlig trenere og har spesialisert seg på trening i og etter graviditet.

For kvinner som har utfordring med inkontinens tilbyr vi diagnostikk og behandling med biofeedback/EMG i tillegg til grundig veiledning i bekkenbunnstrening, funksjonell tilpasning av disse til aktiviteter og manuell behandling av bekkenets strukturer.

Vi gjennomfører fødselskurs med jordmor og babymassasjekurs med sertifisert instruktør. Vår jordmor gjennomfører innsett av spiral, prevensjonsrådgivning, celleprøver, og svangerskapsoppfølging. Jordmor Marie Svedberg har jobbet som privatpraktiserende jordmor i mange år. Det er for henne viktig å gi sine pasienter en trygg og personlig oppfølging i svangerskapet. Marie Svedberg arrangerer også fødselskurs, med besøk og omvisning på fødestuen.

Etter fødsel gjennomfører hun en 6 ukers kontroll, der hun undersøker bekkenbunnen, snakker om fødsel, amming, prevensjon og om hvordan livet er med en nyfødt baby. Ammingen er veldig sentral etter fødsel, og jordmor Marie kommer gjerne på hjemmebesøk for å gi oppfølging.

Med sin videreutdannelse tar Marie vare på kvinnen i hele hennes fertile alder, og du kan føle deg trygg og ivaretatt når hun gjennomfører gynekologiske kontroller og tar celleprøver.

Vår kliniske ernæringsfysiolog Madelaine gir kostholdråd for et sunt svangerskap, amming, for fordøyelsesplager, tilpasset ulike diagnoser eller vektkontroll. Mors ernæringsstatus før og under graviditet legger et viktig grunnlag for barnets livslange helse. Kvinnens behov for energi og næringsstoffer endrer seg i forbindelse med graviditet. Vår ernæringsveileder kan gi konkrete kostråd som fremmer en optimal vekst og fosterutvikling, samtidig som mors helse ivaretas før, under og etter svangerskapet.

Ernæringsfysiolog på Majorstuen

Ernæringsfysiolog på Klinikk for Alle Majorstuen

 

Hvorfor Klinikk For Alle på Majorstuen?

 • Kort eller ingen ventetid
 • Meget kompetente ernæringsspesialister

 

Adresse: Vår klinikk på Majorstuen finner du på gateplan, vis-a-vis Politihøyskolen i Gardeveien 17. Klinikken er lett tilgjengelig med T-bane, buss eller trikk og taxi er rett utenfor døren.

 

Hva kan en klinisk ernæringsfysiolog bidra med i en tverrfaglig muskel- og skjelettklinikk som KFA på Majorstuen?

Som ernæringsfysiolog kan jeg bidra til at pasientene som kommer til KFA får en helhetlig behandling hvor alle aspekter ved helse og sykdom blir ivaretatt. Osteopater, fysioterapeuter og kiropraktorer tar seg av de mekaniske delene av behandlingen, mens jeg vil ha en mer biokjemisk tilnærming. Blant annet vil en pasient med leddgikt, urinsyregikt eller artrose ha god nytte av spesifikke næringsstoffer, som vil bidra til å forbedre symptomer og dempe betennelse i kroppen. Videre vil riktig ernæring kunne forebygge forverring av sykdom, samtidig som man forebygger risiko for utvikling av andre sykdommer.

Hva skiller en klinisk ernæringsfysiolog fra andre terapeuter som jobber innen ernæring?

En klinisk ernæringsfysiolog har en 5-åring master i klinisk ernæring, og er først og fremst spesialisert til å gi individtilpassede kostråd til mennesker med sykdommer eller lidelser. Vi har altså dybdekunnskap i hvordan mat og spesifikke næringsstoffer kan påvirke kroppen vår, samt bidra til å redusere symptomer, forbedre prognoser og redusere sykdomsforløp. I flere tilfeller vil også ernæring være essensielt for å forebygge eller få has på selve sykdommen. Som pasient kan du være trygg på at vi baserer vår kunnskap og veiledning på vitenskapelig dokumentert forskning. Andre terapeuter vil ofte ha en bachelorgrad i ernæring eller mindre, og hovedsakelig kun ha kompetanse til å veilede friske mennesker eller drive med forebyggende arbeid. Dette er så klart også en viktig rolle i dagens samfunn hvor livsstilsykdommer hersker, men om man allerede har et kroppslig problem, er det ernæringsfysiologer som har kompetansen til å hjelpe.

Hva er dine interesser faglig?

Dette er et skikkelig vanskelig spørsmål. Alle fagområder innen ernæring er spennende på hver sin måte, og det som interesserer meg aller mest er rett og slett å se hvor stor påvirkningskraft hva vi spiser har for helsen vår. Hvis jeg skulle valgt ut ett område, så vil jeg si mage-tarm problematikk, som intoleranser, matallergi, cøliaki, divertikkelsykdom, irritabel tarm osv. Jeg har faktisk nettopp sertifisert meg innen FODMAP-dietten, nettopp fordi jeg syns tarmlidelser er både spennende og utfordrende. Masteroppgaven min hadde også fokus på tarmbakterier, og hvordan disse har potensiale til å påvirke overvekt og fedme blant barn. Det er rett og slett et skikkelig spennende fagområde!

Hvilke pasienter bør kontakte deg?

Først og fremst bør du kontakte meg om du har en sykdom eller lidelse, og er interessert i å forbedre dette via kostholdet ditt. Det gjelder både mage-tarm problemer, revmatiske lidelser, underernæring, overvekt eller betennelser. Om du driver med idrett kan jeg også hjelpe ifht. idrettsernæring og prestasjonsfremmende kosthold. Videre kan jeg også være til god hjelp for deg med et ønske om spise sunnere eller å forebygge fremtidig sykdom, som bla. hjertesykdom eller diabetes. Gravide, ammende, spedbarn, barn og eldre er også mennesker hvor et optimalt kosthold vil kunne ha stor påvirkning på helsa, og som med fordel kan oppsøke en ernæringsfysiolog.

Vår ernæringsspesialist

 

Pia Sætre

Pia kommer fra Nøtterøy i Vestfold, men er utdannet Dietitian fra England, som tilsvarer tittelen klinisk ernæringsfysiolog i Norge. Hun har nettopp fullført en 5-åring mastergrad i klinisk ernæring, og flyttet tilbake til Norge i høst. Hun har toppkarakterer i samtlige fag, i tillegg til å ha fungert som tillitsvalgt for sine medstudenter de siste årene. 

På fritiden trives hun best i naturen eller med venner. I tillegg har selvdyrking av grønnsaker og matlaging alltid har vært en stor interesse.

Pia har både nasjonal og internasjonal erfaring innen ernæring, fra Norge, Danmark og England. I Danmark var hun blant annet involvert i ernæringsrelatert kreftforskning ved Aalborg Universitetssykehus. I sitt eget masterprosjekt undersøkte hun sammenhengen mellom tarmbakterier og overvekt/fedme hos barn. Hun har også sertifisering i Low-FODMAP dietten for irritabel tarm. 

Pia er lidenskapelig opptatt av kosthold og ernæring, og ser fram til å kunne bidra til det tverrfaglige miljøet på KfA på Majorstuen. 

Ønsker du å bestille time hos Pia? Bestill time

Akupunktur på Drammen​

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode. Behandlingen består i å stikke tynne nåler i bestemte punkter på kroppen med den hensikt å forebygge og/eller behandle sykdom eller lindre smerte. En diagnose settes ut fra symptomer og undersøkelse, deretter bestemmes hvilke punkter nålene bør settes i. I kinesisk akupunktur ser man på sykdom som en ubalanse i kroppens energisystem.

Ytre eller indre årsaker kan påvirke og skape sykdom. Man kan bli angrepet av «ytre patogene faktorer» som vind, kulde, fukt, tørke eller hete som kan gi sykdommer som forkjølelse og hodepine og forskjellige smertetilstander. Sykdom kan også komme innenfra av emosjonelle årsaker eller for eksempel dårlig kosthold, traumer, overtrening/mangel på trening eller stress.

På klinikk for alle Drammen bruker vår akupunktør også punkter i magen for å påvirke kroppens immun-, hormon- og nervesystem. Hensikten er å restarte kroppens eget energisystem og hjelpe organer som lunger, milt og nyrer til å oppnå normal balanse og funksjon. Akupunkturen kan gjøres både med og uten strøm.

Vår akupunktør har 3 ½ års utdannelse fra Kina og Danmark og hun er kontinuerlig på kurs for videre faglig utvikling. Kinesisk akupunktur er skånsomt og det er lite bivirkninger av behandlingen.

Tilstander vår akupunktør jobber spesielt med:

 • Akupunktur mot migrene
 • Akupunktur mot allergi
 • Fødselsforberedende akupunktur for gravide (modningsakupunktur)
 • Akupunktur for å stimulere fertilitet/ bli gravid
 • Betennelsessykdommer som leddgikt og fordøyelseproblemer
 • Mentale og følelsesmessige problemer
 • Fysiske lidelser spesielt i muskel-skjelettsystemlidelser
 • Luftveisproblemer

Våre akupunktører

 

Daranrath Wongsupluck 

Jeg jobber som muskelterapaut og akupunktør fordi jeg har en sterk interesse for menneskekroppen og dets mystiske sider. Jeg jobber mye med mennesker som har muskelsmerter, i tillegg til at jeg pleier å jobbe med pasienter som sliter med søvnproblemer, overgangsalderen, migrene/hodepine, angst/depresjon og liknende. Fokuset mitt er å sørge for at pasientene mine skal føle seg trygge og hørt hver gang de kommer. Det er også viktig for meg å skreddersy en plan for å nå vårt felles mål. 

Inkontinens Klinikk for Alle

Ufrivillig lekkasje av urin, luft eller avføring er vanlig, men ikke normalt. Kvinner og menn i alle aldre kan oppleve å miste kontroll på funksjonene i underlivet. Trening og livsstilstiltak under veiledning fra fysioterapeut er effektive behandlingsmetoder. 

Hvor vanlig er lekkasje? 

Urinlekkasje er et vanlig problem. Spesielt vanlig er det i idretter som krever god bekkenbunnskontroll, som trampolinehopping. Bekkenbunnsfunksjon med plager som lekkasje, prolaps av underlivsorganer og smerter ved samleie er vanlig etter fødsel og overgangsalder. Opptil 37% av kvinner vil oppleve inkontinens i løpet av livet. (Kinchen et al 2003, Hundskaar et al 2004) og igjen 20% av disse vil oppleve dette som alvorlig og at det påvirker livskvaliteten. (Sandvik et al 2000) 

Ulike typer lekkasje.

Den vanligste typen urinlekkasje er stressinkontinens. Det oppstår når trykket fra urin i blæren blir større en din evne til å holde på urinen, og er typisk provosert av hopp, løp, hoste og latter. Urgeinkontinens (også kalt overaktiv blære) kommer som en plutselig trang til å tømme blæren, og kan komme uten at man er i fysisk aktivitet. Noen opplever også en miks av disse to lekkasjediagnosene. 

Hva kan du forvente når du oppsøker hjelp? 

I de aller fleste tilfeller vil det å styrke bekkenbunnsmuskulaturen hjelpe mot stressinkontinens. I tilfeller med urge, eller en miks av de to vil en kombinasjon av type styrketrening, bevissthet og livsstilsintervensjoner for å kontrollere lekkasjen være nyttig. ( Greer et al 2012, Duomolin et al 2010, Bø 2004) 
I en konsultasjon der lekkasje er hovedproblemstilling vil det være nødvendig å teste muskelstyrken og teknikken for bekkenbunnsmuskulaturen. Det er to metoder for å teste teknikken: ultralyd eller manuell testing vaginalt. For å kunne evaluere styrken tester man vaginalt, eller ved hjelp av en biofeedsback-probe(forutsatt at teknikken er undersøkt i forkant) Resultatene av testingen vil ligge til grunn for et individualisert behandlingsprogra. Er pasienten veldig svak i bekkenbunnen og har utfordringer med å gjøre øvelsene effektivt kan man få hjelp av elektrostimulering eller trening med biofeedback. (Bø et al 1990) 

Merk at for å trene effektivt må øvelsene være spesifikke, gi belastning, ha variasjon over tid og opprettholdes. 

Behandlingsplanen vil som oftest inkludere et hjemmetreningsprogram, med eller uten bruk av utstyr. Også veiledning til livsstilsvalg som bedrer lekkasjeproblematikk som drikkevaner, vektkontroll og stressmestring. I tilfeller der lekkasjeproblemene påvirker livskvaliteten vil fysioterapeuten samarbeid med urogynekolog og/eller uroterapeut for utredning om medikamentell behandling, vurdering for kirurgi og tilpasning av hjelpemidler som kan minske lekkasjen i hverdagen som Diveen. 

Hva kan du gjøre selv? 

Først av alt: snakk med helsepersonell om problemene dine. I USA rapporteres at det tar i gjennomsnitt 7 åer før kvinner oppsøker hjelp med lekkasjeproblematikk. Og de alle fleste opplever stor bedring etter 3 måneder med bekkenbunnstrening. Er du usikker på om du trener riktig: søk veiledning hos terapeut med videreutdanning i bekkenbunndsysfunksjon. Den anbefalte treningsmengden er daglig bekkenbunnsknip med høy intensitet og varighet i 10 sekunder.

Disse knipene gjentar du 10 ganger, i 3 runder. (Bø et al 1990) For å vite om du jobber med god teknikk og trener effektivt kan det være nyttig å bli undersøkt før du starter treningen. Og om du ikke opplever at symptomene bedrer seg med trening: oppsøk hjelp. Det nytter å trene effektivt, og du skal ikke måtte være begrenset av lekkasje i din hverdag og dine aktiviteter. 

Barne- og ungdomskiropraktikk

Hva er en spesialist i barne- og ungdomskiropraktikk?

Norsk forening for barne- og ungdomskiropraktikk (NFBK) har utarbeidet et spesialistforløp hvor flere kiropraktorer med Master i muskel- og skjeletthelse har kunnet møttes i grupper og fått veiledning av kolleger med mye erfaring fra faget samt veiledningskompetanse.

Opptil flere kiropraktorer i Norge har etter endt mastergrad i kiropraktikk tatt etterutdanning ved Anglo-European College of Chiropractic, en egen Master i pediatri innenfor muskel- og skjeletthelse og har en unik kompetanse for å kunne hjelpe barn i alle aldre med muskel- og skjelettplager.

I Klinikk for Alle er det fire kiropraktorer som har denne utdannelsen, men det er flere kiropraktorer som har deltatt på kurs både internt i Klinikk for Alle samt eksternt og innehar god kompetanse til å kunne gjøre en god vurdering og hjelpe deg og ditt barn.