Behandlingsmetoder

Kiropraktorbehandling:

Kiropraktisk behandling av barn utføres først etter en grundig samtale med mor/far, der alt fra svangerskapet til fødsel og sove- spisemønster er viktige faktorer for å få et helhetsinntrykk av barnet. Deretter undersøker kiropraktoren barnets bevegelighet i ryggsøylen, reflekser, og vurderer barnets bevegelsesmønster.

Barn i barnehage/skolealder og ungdom vil også ha glede av kiropraktisk behandling. Skolebarn har andre plager enn tenåringer, og behandlingen tilpasses barnets behov. Felles for all behandling av barn er at kiropraktoren vil oppfordre til aktivitet og trening for å bedre barnets styrke, koordinasjon, balanse og stabilitet rundt ryggsøylen, samt gi råd om kosthold og sittestilling. Kiropraktoren har også et tett samarbeid med en fysioterapeut der det er behov for dette.

Fysioterapeutbehandling

Fysioterapeuter jobber med forebyggende og behandlende tiltak som omfatter blant annet manuelle teknikker og spesielt tilrettelagte øvelser.

Mange barn med holdningsproblematikk kan også ha feilstilling i fot. Derfor kan ganganalyse gjort av fysioterapeut/kiropraktor indikere behov for såletilpasning for å korrige feilstilling. Hos de minste barna kan innleggsåle også fungere som et forebyggende tiltak. Hos de større barna kan såler hjelpe mot belastningsskader og smerter i hæl, kne og hofte, samt rygg.

Muskelterapeut Bergen

 

Klinikk for Alle i Bergen har dyktig muskelterapeut med god tilgjengelighet. Hvis du trenger en massasje for å få løst opp i muskelspenninger kan du booked deg time hos oss allerede i dag. Våre muskelterapeuter jobber tett med andre yrkesgrupper i klinikken sik at du får en tverrfaglig tilnærming til behandlingen dersom det er nødvendig. Det viktigste for oss er at du blir kvitt dine plager. Vi tilbyr flere typer massasje som f.eks idrettsmassasje, klassisk massasje og dybdemassasje for å nevne noen. I tillegg utfører alle våre terapeuter også muskulering og triggerpunktsbehandling hvis du trenger eller ønsker det.

Prisliste for muskerterapeut i Bergen finner du lenger ned på siden. Hvis du vil booke time kan du enten ringe oss på 02325 eller finne en time som passer ved å benytte vår online booking.

Nevrologisk rehabiliteringstrening

Første gang du oppsøker Nevrosenteret ved Klinikk for Alle, vil du bli undersøkt av en kiropraktor med tilleggsutdannelse i funksjonell nevrologi. Konsultasjonen varer i 2 ½ time. Det blir tatt en anamnese (intervju) for å kartlegge sykehistorie og symptomer, og en funksjonell nevrologisk undersøkelse for å identifisere hvilke deler av nervesystemet som ikke fungerer tilfredsstillende. Funksjonell nevrologisk undersøkelse inkludere blant annet test av muskelstyrke, reflekser, balanse og koordinasjonssystem.

Klinikk for Alle Nevrosenter bruker topp moderne teknologi som videonystagmografi (VNG) og posturografi. VNG er en test hvor en ser på øyebevegelser som reflektere funksjoner til deler av hjernen og balansesystemet. Posturografi et en test hvor en måler balansen. Begge testene bruker avansert datasystem som analyserer og lagrer resultat som er viktige verktøy i evaluering om rehabilitering har positiv effekt.


Nevrologisk rehabiliteringstrening

Den funksjonelle nevrologiske rehabiliteringen blir skreddersydd etter hva din undersøkelsen viser, og inkluderer blant annet balanse- og koordinasjonstrening, styrketrening, stabilitetstrening og kognitiv trening. Du vil også få et treningsprogram som skal utføres hjemme. Allerede etter 2-3 behandlinger repeteres en rekke tester, inkludert VNG og posturografi som viser om hjernen og balansesystemet har respondert på rehabilitering.

Ta gjerne kontakt med oss på tlf. 02325 for mer informasjon eller timebestilling.

Symptomer på ubalanse i nervesystemet kan være:

 • Atferdsproblemer
 • Konsentrasjonsvansker
 • Lese-, skrive- og lærevansker
 • Migrene
 • Hodepine
 • Kronisk utmattelse eller tretthet
 • Redusert balanse og koordinasjon
 • Svimmelhet, inlk. krystallsyke
 • Redusert muskelkontroll og svakhet
 • Muskel stivhet og spasmer
 • Tics og andre ufrivillige muskelsammentrekninger
 • Redusert kontroll over målbevisste bevegelser
 • Skjelving (tremor) i nakke, armer eller ben
 • Smerte og nummenhet i ansikt, armer og ben
 • Synsforstyrrelser
   

Hvilke symptomer man har, er avhengig av hvilke deler av nervesystemet og hjernen som er rammet. For å tilrettelegge riktig behandling og rehabilitering er det viktig med en grundig undersøkelse for å finne nøyaktig hvilke deler av nervesystemet som er rammet og ikke minst hvilke deler av nervesystemet som fungerer bra og som kan brukes til å styrke de svekkede områdene.

Dersom den funksjonelle nevrologiske undersøkelsen avdekker eller gir mistanke om alvorlig sykdom, har Nevrosenteret et nært samarbeid med private medisinske institusjoner for blant annet rask radiologisk undersøkelse, eller for vurdering hos andre spesialister.

forstegangsundersokelse

Førstegangskonsultasjonen innledes med en sykdomshistorie (anamnese). I anamnesen kartlegges pasientens smerte og belastninger, samt øvrig sykdomshistorie. Både åpne og spesifikke spørsmål stilles for å kunne gi deg en riktig diagnose. Naprapaten vil også finne ut om det dreier seg om ett eller flere problem, samt en kort- eller langvarig problematikk.

Ut ifra denne informasjonen, samt den kliniske undersøkelsen, vil naprapaten kunne si mer om din prognose og hvor mye behandling som vil være nødvendig for å få deg frisk. Naprapaten vil hjelpe deg med å korrigere holdning, samt bevegelsesmønster som utløser eller aksentuerer dine problem. Dette er helt avgjørende for å komme til bunns i problemet.

Ved mistanke om tilstander som ikke kommer fra muskel- og skjelettsystemet, vil det henvises til fastlege, eller i samråd med lege eller kiropraktor, henvises til medisinsk undersøkelse eller bildediagnostikk.

Klinisk undersøkelse (undersøkelse med hendene), består av:

 • Nevrologiske tester.
 • Ortopediske tester.
 • Aktive og passive bevegelser.
 • Kartlegging av muskler og bindevev.
 • Undersøkelse av leddutslag og spesifikk leddbevegelse.
 • Kartlegging av kompensatoriske mønster i muskel og skjelettsystemet

Etter undersøkelsene, stilles en «strukturell» og «funksjonell» diagnose.
Den strukturelle diagnosen er den medisinske diagnosen som forteller hvor smerten kommer fra.
Den funksjonelle diagnosen går på forståelsen av problemet om «hvorfor» problematikken har oppstått.

Naprapat Behandlingsteknikker

 • Manipulasjonsbehandling
  Utføres med en kort og hurtig impuls mot spesifikke kontaktpunkter via ryggraden. Kan gjenskape normal leddbevegelse, samtidig som muskler, nerver og bindevev i tilknytning til leddet, normaliseres.
   
 • Mobilisering av ledd
  Bra alternativ for pasienter som ikke vil ha manipulasjonsbehandling.
   
 • Terapeutisk tøy
   
 • Bindevev og muskelbehandling
  Kan bestå av massasje, pressur av muskelknuter, bindevevsteknikker og/eller kinesioteip.
   
 • Triggerpunksbehandling med nåler
  Løser opp muskelknuter. Ved «senebetennelser» rettes nålen mot senestrukturer.
   
 • Nervemobilisering
  Kan normalisere den fysiologiske bevegelsen av de største nervene i kroppen.
  Den mest kjente er «Isjas» nerven.
 • Strekkbehandling, samt Strekk-fleksjon av korsrygg
   
 • Rehabilitering av motorikk og kontroll
  Å trene kontroll og motorikk kan være nøkkelen til bedret funksjon og minsket smerteproblematikk.
  For idrettsutøvere har kontroll og motorikktrening blitt et «must».
   
 • Treningsveiledning

Ernæringsveiledning Storo

Klinikk for Alle på Storo har ernæringsterapeut som hjelper deg med å finne et kosthold tilpasset deg og dine behov. Vi er alle forskjellige og det eksisterer mange myter når det kommer til mat. Ved å se en ernæringsterapeut med stor kompetanse på dette området, kan de hjelpe deg med å kartlegge de behovene kroppen din har når det gjelder mat. Til stadighet ser vi i klinikken muskel- og skjelettplager som kunne vært ungått med et riktig og balansert kosthold. Flere og flere som kommer til kiropraktor eller fysioterapeut med smerter, trenger hjelp med kostholdet før en eventuell fysikalsk behandling kan startes.

 

Feil kosthold kan føre til betennelsestilstander i kroppen som gjør at du responderer lite tilfredsstillende på fysikalsk behandling. I tillegg til å redusere betennelsestilstander i kroppen, er det også viden kjent at det å ha et balansert kosthold reduserer sjansene for å utvikle livsstilssykdommer som f.eks overvekt, diabetes type 2 og hjerte og karsykdommer.

Ønsker du å booke time med ernæringsterapeut på Storo kan du ringe oss på 02325 eller book en time online litt lenger ned på siden.

Ernæringsveiledning Trondheim

Er du ute etter ernæringsveiledning i Trondheim? Da kan vår ernæringsterapeut hjelpe deg med kartlegging av ditt nåværende spisemønster og spisevaner. De aller fleste av oss vet generelt sett hva et sunt kosthold bør inneholde, men det kan være vanskelig å komme igang. Ettersom vi alle er forskjellige, vil også kostholdet variere fra person til person. Derfor kan det lønne seg å snakke med en ernæringsterapeut som har spesialkompetanse på akkurat dette området. De vil hjelpe deg med å finne et balansert kosthold som er tilpasset dine behov og dermed redusere sjansen for livsstilssykdommer som hjerte og kar, overvekt og diabetes type 2.

Ring oss i dag på 02325 eller book en time online hvis dette høres ut som noe for deg.

Ernaeringsveiledning- Majorstuen

Ønsker du å få orden på kostholdet og trenger ernæringsveiledning på Majorstuen? Da har vi klinisk ernæringsfysiolog på Kinikk for Alle. Ernæringsterapeuter har en unik kompetanse når det gjelder å finne et balansert kosthold som passer deg og dine behov. Det kan i mange tilfeller være utfordrende å vite hva man bør spise for å oppnå en ideel vekt og helse. Vår ernæringsterapeut kan hjelpe deg med å kartlegge dine spisevaner og spisemønster, og dermed forebygge mange livsstilssykdommer som diabetes type 2, overvekt og hjerte og karsykdommer.

Synes du det er vanskelig å komme i gang? Da kan våre ernæringsterapeuter være en god støttespiller. Kontakt oss i dag på 02325 eller book en time selv online.