Kvinner og barn

Kvinner og barn

Behandling av barn

Ved Klinikk for Alle har vi lang og god kompetanse på behandling av nyfødte, spedbarn, barn og ungdom. Hos oss jobber terapeuter i ett tett tverrfaglig miljø, hvor vi sammen finner vi den beste behandlingsløsningen for ditt barn.

Barn kan på lik linje med voksne ha plager og vondt. Måten å kommunisere dette på endrer seg selvsagt i takt med alderen. Spedbarn og barn uttrykker seg på en annen måte enn voksne, ved for eksempel økt gråt, irritabilitet og søvnvansker.

Årsakene til at en plage oppstår kan være mange, men ofte kan man se en sammenheng mellom en vanskelig fødsel og svangerskap, uheldig soveposisjon, fall og uhell hos eldre barn og ikke minst inaktivitet over tid.

 

Behandling av barn

 

Behandlingsmetoder

Hva er voksesmerter?

Knesmerter hos barn

Ryggsmerter hos barn

Barn og søvn

Dårlig holdning hos barn

Hva er en spesialist i barne- og ungdomskiropraktikk?

 

Problemstillinger hos barn

Småbarn er avhengige av at ryggsøylen beveger seg mykt og smidig. Kroppen skal møte flere utfordringer etter hvert som de lærer å krabbe, gå, løpe og kaste. Låsninger i rygg- nakkesøyle og kranium kan blant annet oppstå i forbindelse med en tøff fødsel, seteleie, tvillingleie og akutte keisersnitt. En undersøkelse hos oss vil kunne avdekke nedsatt funksjon i ryggsøylen og andre deler av kroppen. God funksjon og bevegelse er viktig for å sørge for en optimal utvikling hos barnet.

Mange kontakter oss og lurer på om vi behandler forskjellige plager i barn, som f.eks kolikk, sengevæting etc. Vårt svar er alltid at vi behandler ikke disse plagene direkte, men at vi i mange tilfeller har opplevd bedring i disse plagene etter behandling.

De vanlige årsakene til å oppsøke behandling er:

Spedbarnsalderen

 • økt/endret gråtemønster
 • ammeproblematikk
 • intoleranse for mageleie
 • søvnproblemer


Barnehagealder

 • gangeproblematikk / feilstilling i fot
 • haltende gange
 • søvnproblemer
 • hodepine


Skolealder

 • holdningsproblematikk
 • hodepine / migrene
 • belastningsskader
 • idrettsskader
 • stivhet og anspenthet i nakke / rygg


Ungdom

 • idrettsskader
 • holdningsproblematikk
 • belastningsskader
 • idrettsskader
 • stivhet og anspenthet i nakke / rygg
 • vekstsoneskader (Scheurmanns, Sclatter's, smerte i hæl)
 • hodepine / migrene

 

 

Klinikk for Alle Kvinnehelsesenter 

Våre terapeuter har spesialisert seg på ulike aspekter av kvinnehelse, og står klare til å møte hver enkelt pasient med en unik tverrfaglighet. Vi gjennomfører kompetent faglig oppfølging av problemstillinger relatert til kvinnehelse. Vi er tilstede for baby og mamma, gravide og kvinner i alle aldre.

Våre fysioterapeuter, jordmor, osteopater, kiropraktor, akupunktører, pilates/mediyoga/babymassasjeinstruktører, kliniske ernæringsfysiolog, lege og personlig trenere tilbyr:

 

 • Sikker diagnostisering
 • Undersøkelse
 • Trygg behandling
 • Tverrfaglig oppfølging ved behov
 • Rehabilitering
 • Trening
 • Forebyggende tiltak

 

Klinikker som tilbyr behandling innen kvinnehelse

 

Majorstuen

Sola

Bryne

Trondheim Sentrum

Orkanger

Forus Sør

Åsane

 

Sliter du med svangerskapsrelaterte bekken,-korsryggsmerter, inkontinens, ammeproblematikk eller ønsker du rådgivning ifht. prevensjon?

Ved første konsultasjon hos oss vil vi gjennomføre en samtale der vi kartlegger symptomene dine, plagene du opplever, tidligere sykehistorie og evt. medikamenter samt andre ting som kan påvirke din helse. Deretter følger en grundig undersøkelse for å avdekke årsakene til dine plager. I samarbeid med deg vil vi legge en behandlingsplan. I sentrum av behandlingsplanen står du som pasient og vi er her for å hjelpe deg.

Vi har gode erfaringer med behandling av muskel og skjelettplager, fordøyelsesproblematikk, kroniske bekkenplager som for eksempel vestibulitt, inkontinens, bekkenorganprolaps, arrvev/adheranser etter operasjoner, symptomlette ved endometriose og hodepine.

Vi har lang erfaring med behandling av svangerskapsrelaterte plager. I tillegg til å fokusere på å bedre funksjon og gi smertelette, vil vi alltid råde deg til å gjøre øvelser for å forebygge at nye plager skal oppstå.

Vi vet at svangerskapet er en prosess med store endringer. Vi har god erfaring med å forebygge plager før de oppstår. Har du hatt utfordringer med tidligere svangerskap, eller bekken/korsryggsplager anbefaler vi deg å komme til oss tidlig i graviditeten for å få veiledning til å unngå plager senere i graviditeten.

Vi har stort fokus på å forberede kvinnen til fødsel, og bruker god tid på samtale, tilretteleggende øvelser og manuell behandling for å gjøre fødselen så optimal som mulig.

 

La trening være din medisin

Trening hos oss er trygt og effektivt. Våre fysioterapeuter og osteopater innehar kompetanse innen Pilates, MediYoga, er sertifiserte mammamagetrenere, personlig trenere og har spesialisert seg på trening i og etter graviditet.

For kvinner som har utfordring med inkontinens tilbyr vi diagnostikk og behandling med biofeedback/EMG i tillegg til grundig veiledning i bekkenbunnstrening, funksjonell tilpasning av disse til aktiviteter og manuell behandling av bekkenets strukturer.

Vi gjennomfører fødselskurs med jordmor og babymassasjekurs med sertifisert instruktør. Vår jordmor gjennomfører innsett av spiral, prevensjonsrådgivning, celleprøver, og svangerskapsoppfølging. Jordmor Marie Svedberg har jobbet som privatpraktiserende jordmor i mange år. Det er for henne viktig å gi sine pasienter en trygg og personlig oppfølging i svangerskapet. Marie Svedberg arrangerer også fødselskurs, med besøk og omvisning på fødestuen.

Etter fødsel gjennomfører hun en 6 ukers kontroll, der hun undersøker bekkenbunnen, snakker om fødsel, amming, prevensjon og om hvordan livet er med en nyfødt baby. Ammingen er veldig sentral etter fødsel, og jordmor Marie kommer gjerne på hjemmebesøk for å gi oppfølging.

Med sin videreutdannelse tar Marie vare på kvinnen i hele hennes fertile alder, og du kan føle deg trygg og ivaretatt når hun gjennomfører gynekologiske kontroller og tar celleprøver.

Vår kliniske ernæringsfysiolog Madelaine gir kostholdråd for et sunt svangerskap, amming, for fordøyelsesplager, tilpasset ulike diagnoser eller vektkontroll. Mors ernæringsstatus før og under graviditet legger et viktig grunnlag for barnets livslange helse. Kvinnens behov for energi og næringsstoffer endrer seg i forbindelse med graviditet. Vår ernæringsveileder kan gi konkrete kostråd som fremmer en optimal vekst og fosterutvikling, samtidig som mors helse ivaretas før, under og etter svangerskapet.

 

Artikler om Kvinnehelse:

Inkontinens klinikk for alle

 

Våre terapeuter

 

Cathrin Alvestad Slettebø


Kiropraktor
 MNKF MNKBK

Cathrin er utdannet kiropraktor fra AECC, Bournemouth (Portsmouth University), England i 1997. Hun har underkant av 20 års erfaring som praktiserende kiropraktor med fokus på barn og unge. Cathrin brenner for å gi de minste barna en god start på livet, men er gjerne kiropraktor for hele familien. Cathrin har en mastergrad fra 2016 innen muskel- og skjelett helse hos barn og unge ved AECC, Bournemouth University, England.

Hun har også tatt en rekke tilleggsutdanninger og kursing innen behandling av barn og gravide, blantannet kurs serie via ICPA ( International Chiropractic Pediatric Association) og sertifisert innen webster teknikk for gravide.I sin behandling bruker hun i tillegg til kiropraktikk; kinesiotape, myofasciale release teknikker, kraniosakralterapi, øvelser og råd om trening.

Bestill time hos Cahtrin
Cathrin holder til på Klinikk for Alle Sola. 

 

Charlotte Arnesen


Kiropraktor
 MNKF

Charlotte er utdannet kiropraktor fra Macquarie University, Sydney, Australia i 2007 og fant tidlig ut at hun ville spesialisere seg i behandling av barn. Hun fullførte som en av få i Norge en Mastergrad innen muskel- og skjeletthelse hos barn og unge ved AECC, Bournemouth University, England i 2013.

Hun har også fullført videreutdanning i utviklingsforstyrrelser og jobber daglig med slike barn. I sin behandling bruker hun i tillegg til kiropraktikk: sansemotorisk trening, verktøyet Interactive Metronome, balanse  og koordinasjonsøvelser samt integrering av primitive reflekser.

Bestill time hos Charlotte
Charlotte holder til på Klinikk for Alle Sola.

 

Hilde Sjo Tavares 

Kiropraktor 

Interesser: bekken og ryggproblematikk, spesialkompetanse innen behandling av gravide og spedbarn/barn, nakkeplager, hodepine og svimmelhet.

Behandling: manipulasjonsbehandling, triggerpunkt/bløtvevsbehandling, fot- og gangeanalyse.

Bestill time hos Hilde 
Hilde holder til på Klinikk for Alle Bryne.

 

Mari Slinning Korsnes 

Kiropraktor

Interesser: Behandling av muskel og skjelettplager hos babyer, barn og gravide. Mastergrad i muskel og skjeletthelse hos barn og unge. I tillegg bred erfaring med korsrygg og bekkensmerter, smerter i nakke og brystrygg samt hodepine og svimmelhet.

Behandling: Klassisk kiropraktisk leddbehandling, triggerpunkt og bløtvevsbehandling, tilpasset spedbarnsbehandling, activator, traksjonsbehandling.​

Bestill time hos Mari på Trondheim Sentrum
Bestill time hos Mari på Orkanger

Mari holder til på Klinikk for Alle Trondheim Sentrum og Orkanger.

Ann Kristin Homdrum 

Kiropraktor

Ann Kristin ble utdannet Kiropraktor i England i 2005, og hennes hovedinteresse er behandling og oppfølging av gravide og barn. Hun har bl.a. publisert forskningsartikkel om barn og ammeutfordringer. Hennes lidenskap for behandling av barn og gravide gjorde at hun tok en ekstra 3 årig mastergrad innen muskel og skjeletthelse hos barn og unge i 2013, og jobber nå som Spesialist innen Barne- og Ungdoms Kiropraktikk.

Ann Kristin er også forfatter og foredragsholder innen familiehelse. Hun holder seg oppdatert i faget, er åpen og genuint interessert i helse. Hun er i tillegg en av tre kvinnelige Kiropraktorer, bak merkenavnet ”bbhugme”.

Bestill time hos Ann Kristin
Ann Kristin holder til på Klinikk for Alle Forus Sør.


Tiril Wam Grønborg

Tiril_Wam__Grønborg Kiropraktor Drammen
Kiropraktor

Tiril er utdannet kiropraktor ved Syddansk Universitet i Odense, Danmark, i 2013.
Hun interesserer seg for kvinnehelse, deriblandt  gravide, etterfødsel-plager, barn/baby, bekkensmerter, nakke- og brystryggsmerter samt generell smerteproblematikk. Hun har tatt diverse videre kursing innen behandling av kvinner og barn, og er blant annet sertifisert mammamage-trener (undersøkelse og opptrening av bekkenbunn og diastase) og instruktør i etterfødsel trening. Hun holder seg oppdatert på faget og tilgjengelig forskning.


Behandling: Manipulasjon, moblisering, bløtvevsbehandling inkl IMS (nåler), råd og veiledning.

Bestill time hos Tiril
Tiril holder til på Klinikk for Alle Drammen.