Behandling for kvinner og barn

Behandling av barn

Ved Klinikk for Alle har vi lang og god kompetanse på behandling av nyfødte, spedbarn, barn og ungdom. Hos oss jobber terapeuter i ett tett tverrfaglig miljø, hvor vi sammen finner vi den beste behandlingsløsningen for ditt barn.

Barn kan på lik linje med voksne ha plager og vondt. Måten å kommunisere dette på endrer seg selvsagt i takt med alderen. Spedbarn og barn uttrykker seg på en annen måte enn voksne, ved for eksempel økt gråt, irritabilitet og søvnvansker.

Årsakene til at en plage oppstår kan være mange, men ofte kan man se en sammenheng mellom en vanskelig fødsel og svangerskap, uheldig soveposisjon, fall og uhell hos eldre barn og ikke minst inaktivitet over tid.

 

Behandling av barn

 

Behandlingsmetoder

Hva er voksesmerter?

Knesmerter hos barn

Ryggsmerter hos barn

Barn og søvn

Dårlig holdning hos barn

Hva er en spesialist i barne- og ungdomskiropraktikk?

 

Problemstillinger hos barn

Småbarn er avhengige av at ryggsøylen beveger seg mykt og smidig. Kroppen skal møte flere utfordringer etter hvert som de lærer å krabbe, gå, løpe og kaste. Låsninger i rygg- nakkesøyle og kranium kan blant annet oppstå i forbindelse med en tøff fødsel, seteleie, tvillingleie og akutte keisersnitt. En undersøkelse hos oss vil kunne avdekke nedsatt funksjon i ryggsøylen og andre deler av kroppen. God funksjon og bevegelse er viktig for å sørge for en optimal utvikling hos barnet.

Mange kontakter oss og lurer på om vi behandler forskjellige plager i barn, som f.eks kolikk, sengevæting etc. Vårt svar er alltid at vi behandler ikke disse plagene direkte, men at vi i mange tilfeller har opplevd bedring i disse plagene etter behandling.

De vanlige årsakene til å oppsøke behandling er:

Spedbarnsalderen

 • økt/endret gråtemønster
 • ammeproblematikk
 • intoleranse for mageleie
 • søvnproblemer


Barnehagealder

 • gangeproblematikk / feilstilling i fot
 • haltende gange
 • søvnproblemer
 • hodepine


Skolealder

 • holdningsproblematikk
 • hodepine / migrene
 • belastningsskader
 • idrettsskader
 • stivhet og anspenthet i nakke / rygg


Ungdom

 • idrettsskader
 • holdningsproblematikk
 • belastningsskader
 • idrettsskader
 • stivhet og anspenthet i nakke / rygg
 • vekstsoneskader (Scheurmanns, Sclatter's, smerte i hæl)
 • hodepine / migrene

 

 

Klinikk for Alle Kvinnehelsesenter 

Våre terapeuter har spesialisert seg på ulike aspekter av kvinnehelse, og står klare til å møte hver enkelt pasient med en unik tverrfaglighet. Vi gjennomfører kompetent faglig oppfølging av problemstillinger relatert til kvinnehelse. Vi er tilstede for baby og mamma, gravide og kvinner i alle aldre.

Våre fysioterapeuter, jordmor, osteopater, kiropraktor, akupunktører, pilates/mediyoga/babymassasjeinstruktører, kliniske ernæringsfysiolog, lege og personlig trenere tilbyr:

 

 • Sikker diagnostisering
 • Undersøkelse
 • Trygg behandling
 • Tverrfaglig oppfølging ved behov
 • Rehabilitering
 • Trening
 • Forebyggende tiltak

 

 

Sliter du med svangerskapsrelaterte bekken,-korsryggsmerter, inkontinens, ammeproblematikk eller ønsker du rådgivning ifht. prevensjon?

Ved første konsultasjon hos oss vil vi gjennomføre en samtale der vi kartlegger symptomene dine, plagene du opplever, tidligere sykehistorie og evt. medikamenter samt andre ting som kan påvirke din helse. Deretter følger en grundig undersøkelse for å avdekke årsakene til dine plager. I samarbeid med deg vil vi legge en behandlingsplan. I sentrum av behandlingsplanen står du som pasient og vi er her for å hjelpe deg.

Vi har gode erfaringer med behandling av muskel og skjelettplager, fordøyelsesproblematikk, kroniske bekkenplager som for eksempel vestibulitt, inkontinens, bekkenorganprolaps, arrvev/adheranser etter operasjoner, symptomlette ved endometriose og hodepine.

Vi har lang erfaring med behandling av svangerskapsrelaterte plager. I tillegg til å fokusere på å bedre funksjon og gi smertelette, vil vi alltid råde deg til å gjøre øvelser for å forebygge at nye plager skal oppstå.

Vi vet at svangerskapet er en prosess med store endringer. Vi har god erfaring med å forebygge plager før de oppstår. Har du hatt utfordringer med tidligere svangerskap, eller bekken/korsryggsplager anbefaler vi deg å komme til oss tidlig i graviditeten for å få veiledning til å unngå plager senere i graviditeten.

Vi har stort fokus på å forberede kvinnen til fødsel, og bruker god tid på samtale, tilretteleggende øvelser og manuell behandling for å gjøre fødselen så optimal som mulig.

 

Klinikker som tilbyr behandling innen kvinnehelse

Majorstuen

Drammen

Sola

Bryne

Trondheim Sentrum

Orkanger

Forus Sør

Åsane

 

Artikler om Kvinnehelse:

 

Inkontinens

La trening være din medisin

Gravid smerter i korsrygg

Vond rygg etter fødsel

 

Våre terapeuter

Cathrin Alvestad Slettebø 

Kiropraktor 

Cathrin er utdannet kiropraktor fra AECC, Bournemouth (Portsmouth University), England i 199. Hun har over 20 års erfaring som praktiserende kiropraktor med fokus på barn og unge. Cathrin brenner for å gi de minste barna en god start på livet, men er gjerne kiropraktor for hele familien. Cathrin har også lang erfaring i å behandle gravide, samt i oppfølging av kvinner etter fødsel (Postpartum). Cathrin kan diagnose av tungebånds problematikk og kan behandle («BODYWORK») og gi råd i forhold til slik amme problematikk Hun er utdannet spesialist i barne -og ungdomskiropraktikk (2019) Cathrin har en mastergrad fra 2016 innen muskel- og skjelett helse hos barn og unge ved AECC, Bournemouth University, England. Hun har også tatt en rekke tilleggsutdanninger og kursing innen behandling av barn og gravide, blant annet kurs serie via ICPA (International Chiropractic Pediatric Association) og er sertifisert innen Webster teknikk for gravide. I sin behandling bruker hun i tillegg til Kiropraktikk og manuelle teknikker; kinesiotape, myofasciale release teknikker, kraniosakral terapi, DNS trening (nevrodynamisk stabilitets trening, øvelser og råd om trening. Hun kan også gi balanse- og koordinasjonsøvelser samt jobber hun med integrering av primitive reflekser hos barnehagebarn og større barn.

Her er noen videoer noen av plagene Cathrin behandler:
Tema hodepine, barn: https://www.youtube.com/watch?v=f0Z7SjDoK2A
Problemer med amming, hva kan jeg gjøre?: https://www.youtube.com/watch?v=Z3gU5fsMZOY
Behandling av spedbarn, undersøkelse og behandling: https://www.youtube.com/watch?v=LxLJm04p_hg

Bestill time hos Cathrin
Hilde holder til på Klinikk for Alle Sola.

 

Hilde Sjo Tavares 

Kiropraktor 

​​Jeg jobber som kiropraktor fordi jeg er opptatt av livskvalitet. God helse gir rom for å kjenne på mer glede og overskudd i hverdagen og en sterk rygg/kropp er en av de viktigste grunnsteinene i en frisk hverdag!
Gjennom mine første 20 år som praktiserende kiropraktor har jeg jobbet med mennesker i alle aldre og med ulike problemstillinger, men den målgruppen jeg brenner aller mest for er gravide og barn/ungdom. I tillegg til grunn-utdanning som kiropraktor har jeg en mastergrad i muskel- og skjeletthelse for barn og ungdom, samt spesialistforløp gjennom NKF (godkjent Spesialist i barne- og ungdomskiropraktikk) hvor jeg også er veileder for andre kiropraktorer.
Hos meg kan du forvente en grundig gjennomgang av din historie, trygg behandling inkludert gode praktiske råd, samt at vi sammen blir enige om et behandlingsopplegg som passer for deg i din hverdag

Interesser: bekken og ryggproblematikk, spesialkompetanse innen behandling av gravide og spedbarn/barn, nakkeplager, hodepine og svimmelhet.

Behandling: manipulasjonsbehandling, triggerpunkt/bløtvevsbehandling, fot- og gangeanalyse.

Bestill time hos Hilde 
Hilde holder til på Klinikk for Alle Bryne.

 

Evelyn Kleppe

Kiropraktor  

Jeg jobber som kiropraktor fordi jeg er opptatt av helhetlig helse og av en kropp med god funksjon. Mine foreldre sverget til Kiropraktor og jeg har selv hatt fantastiske resultater etter behandling hos kiropraktor.
Som mor til to små er min interesse for baby, barn og gravdide økt mer og mer. Jeg har tatt videreutdannelse innenfor disse feltene, og er i konstant læring. Selv om det er helst disse pasientgruppene jeg jobber med, er jeg glad i å behandle akutte problemstillinger ift korsrygg og nakke. Jeg forsøker å jobbe så helhetlig som mulig, hvor vi ofter kombinerer forskjellige behandlingsformer og teknikker for mestring av stress/øvelser. Jeg er opptatt av at du som pasient skal føle deg hørt, sett og forstått. Det skaper en trygg atmosfære inne i behandlingsrommet.

Interesser: Nakke og ryggplager. Spesialkompetanse innen behandling av gravide, spedbarn/barn.

Bestill time hos Hilde 
Hilde holder til på Klinikk for Alle Bryne.

 

Mari Slinning Korsnes 

Kiropraktor

Mari ble utdannet kiropraktor ved Anglo European College of chiropractic i England i 2005 (MSc Chiropractic) og fullførte i 2014 en Mastergrad i pediatri. Hun har et brennende engasjement for babyer, barn og gravide med plager i nerve-muskel- og skjelett systemet. Hun engasjerer seg i forebyggende helsearbeid og er veileder for kandidater som har fullført Masterprogram i pediatri og som ønsker å bli spesialist i barne- og ungdomskiropraktor. Hun ble selv kiropraktorspesialist i 2019 etter endt program i regi av Norsk Forening for Barne- og ungdomskiropraktikk.

Mari har og bred erfaring med korsrygg og bekkenplager, generelle ryggplager, nakkeplager, hodepine og svimmelhet. 

Behandling: Klassisk kiropraktisk leddbehandling, triggerpunkt og bløtvevsbehandling, tilpasset spedbarnsbehandling, activator, traksjonsbehandling.​

Bestill time hos Mari på Trondheim Sentrum
Bestill time hos Mari på Orkanger

Ann Kristin Homdrum 

 

Kiropraktor

 

Ann Kristin ble utdannet Kiropraktor i England i 2005, og hennes hovedinteresse er behandling og oppfølging av gravide og barn. Hun har bl.a. publisert forskningsartikkel om barn og ammeutfordringer. Hennes lidenskap for behandling av barn og gravide gjorde at hun tok en ekstra 3 årig mastergrad innen muskel og skjeletthelse hos barn og unge i 2013, og jobber nå som Spesialist innen Barne- og Ungdoms Kiropraktikk.

Ann Kristin er også forfatter og foredragsholder innen familiehelse. Hun holder seg oppdatert i faget, er åpen og genuint interessert i helse. Hun er i tillegg en av tre kvinnelige Kiropraktorer, bak merkenavnet ”bbhugme”.

Bestill time hos Ann Kristin
Ann Kristin holder til på Klinikk for Alle Forus Sør.


Tiril Wam Grønborg

Tiril_Wam__Grønborg Kiropraktor Drammen
Kiropraktor

Tiril er utdannet kiropraktor ved Syddansk Universitet i Odense, Danmark, i 2013.
Hun interesserer seg for kvinnehelse, deriblandt  gravide, etterfødsel-plager, barn/baby, bekkensmerter, nakke- og brystryggsmerter samt generell smerteproblematikk. Hun har tatt diverse videre kursing innen behandling av kvinner og barn, og er blant annet sertifisert mammamage-trener (undersøkelse og opptrening av bekkenbunn og diastase) og instruktør i etterfødsel trening. Hun holder seg oppdatert på faget og tilgjengelig forskning.


Behandling: Manipulasjon, moblisering, bløtvevsbehandling inkl IMS (nåler), råd og veiledning.

Bestill time hos Tiril
Tiril holder til på Klinikk for Alle Drammen.

Cecilie Haavik Marstrand

 

Kiropraktor

Cecilie ble utdannet kiropraktor ved Anglo European College of Chiropractic i 2006 (MSc Chiropractic). Hun har sin hovedinteresser i gravide med bekkensmerter og korsryggsmerter, og har tatt en rekke kurs innen behandling av gravide og barn. Hun er sertifisert i nålbehanding (IMS) samt kurset i trykkbølgebehandling. Ceclie har bred erfaring i behandling av bekken, korsrygg, brystrygg, nakke og kjeveproblematikk, samt hodepine.

Behandlingsteknikker bestående av klassisk kiropraktisk ledd behandling, triggerpunkt og bløtvevsbehandling, nålbehandling, aktivator og tilpasset spedbarnsbehandling.

Bestill time hos Cecilie

Cecilie holder til på Klinikk for Alle Trondheim sentrum