Muskelterapeut

Klinikk for Alle undersøker og behandler plager relatert til muskler og skjelett siden 1989.

Våre dyktige og erfarne muskelterapeuter hjelper deg med dine muskelproblemer.

Hva gjør en muskelterapeut?

Muskelterapeuter og massører bruker behandlingsteknikker som massasje og triggerpunktbehandling slik at blodsirkulasjonen blir bedre.

Muskelterapeutens viktigste oppgave er å løse opp spenninger i muskulaturen og bindevev så at du opplever at spenningene og smertene slipper. Spenninger oppstår ofte på grunn av dårlig arbeidsstilling, overanstrengelse eller fall.

Vårt følelsesliv påvirker også spenningen i kroppen, og plager kan derfor ha en sammenheng med opplevde følelser så som stress, sinne, og angst.

Hva behandler en muskelterapeut?

De vanligste plagene våre pasienter søker hjelp for er knyttet til rygg, skuldre, nakke, hodepine og hofter. Ulike former for massasje fra en muskelterapeut er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære.
De fleste av våre muskelterapeuter har Diplom fra Axelssons Body Work School. På Klinikk for Alle har hver og en muskelterapeut et nært samarbeide med øvrige terapeuter ved klinikken, og jobber særlig tett med kiropraktorene.
fot/ankel/håndleddsmerter, m. m

Muskelterapeut behandling

Første gang hos muskelterapeut?

Når du kommer til muskelterapeuten forteller du om dine plager og hvor lenge du har hatt dem. Terapeuten skal kartlegge at det ikke er noe som trenger annen medisinsk oppfølging, og etter det er utelukket påbegynnes undersøkelse av spente muskler og behandling av disse.

Dersom du tidligere har vært hos annen terapeut hos Klinikk for Alle, og massasjen inngår i et behandlingsforløp, har muskelterapeuten hatt dialog med primærbehandler og har videre dialog med denne for best mulig oppfølging av deg som pasient.

Vanlige spørsmål om muskelterapi

Nei, muskelterapeut er ikke en beskyttet tittel i Norge. 

Nei, muskelterapeuter er ikke autorisert helsepersonell i Norge. Derfor er det viktig å gå til annerkjente klinikker med god erfaring.

Nei, vanligvis trenger man ikke henvisning for å få behandling hos en muskelterapeut. Muskelterapeuter jobber ofte i privat praksis og tar imot pasienter uten at det er nødvendig med henvisning fra lege eller annet helsepersonell.

Enkelte opplever å bli trette og slitne, mens andre kan føle seg fulle av energi etter behandling. Forbigående ømhet og tretthet kan forekomme.

Det varierer. Først og fremst pga. den enkelte terapeuts leieutgifter. Hvor lang tid som er satt av til behandlingen osv.

Behandling ligger som regel et sted mellom 600-1000 kr.

Det anhenger av hva du behandles for, tilstanden til pasienten og behov. Generelt sett kan et vanlig behandlingsforløp hos en muskelterapeut bestå av 3-6 behandlinger over en periode på noen uker til noen måneder.

Når bør du gå til muskelterapeut?

Du er velkommen til våre muskelterapeuter om du har plager fra stive muskler og vil få løsnet på spenningene derfra. Du kan komme på massasje for velvære, eller en mer terapeutisk tilnærming, spesielt etter konsultasjon med annen behandler i Klinikk for Alle som sammen med deg kan avgjøre om muskelbehandling kan være en viktig og effektiv del av et behandlingsforløp. Regelmessig muskelterapi av en muskelterapeut fører dessuten til økt lymfesirkulasjon, senket blodtrykk, høyere stresstoleranse, høyere smertetoleranse, bedre kontakt med muskulatur og forbedret koordinasjon.

Finn din nærmeste muskelterapeut