Muskelterapeut

Hva behandler en muskelterapeut?

Muskelterapi og massasje er behandlingsteknikker med lange tradisjoner. En muskelterapeut sitt viktigste oppgave er å løse opp spenninger i muskulaturen. Spenningene kan oppstå på grunn av dårlig arbeidsstilling eller overanstrengelse, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne, og angst.

Slike spenninger setter seg i kroppen og kan gi smerter i f.eks. rygg, skuldre, nakke, hofter og knær. Ulike former for massasje fra en muskelterapeut er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære for kropp og sjel. Regelmessig muskelterapi av en muskelterapeut fører dessuten til økt lymfesirkulasjon senket blodtrykk, høyere stresstoleranse, høyere smertetoleranse, bedre kontakt med muskulatur og forbedret koordinasjon.

De fleste av våre muskelterapeuter har Diplom fra Axelssons Body Work School.
På Klinikk for Alle har hver og en muskelterapeut et nært samarbeide med øvrige terapeuter ved klinikken, og jobber særlig tett med kiropraktorene.Muskelterapeut_Klinikk_for_Alle_800_325_c1

Følgende klinikker tibyr muskelterapeut:


Viken
Muskelterapeut Bærum
Muskelterapeut Fornebu
Muskelterapeut Ski
Muskelterapeut Jessheim
Muskelterapeut Drammen
Muskelterapeut Mjøndalen

Oslo
Muskelterapeut Bjørvika
Muskelterapeut Bryn
Muskelterapeut Helsfyr
Muskelterapeut Majorstuen
Muskelterapeut Røa
Muskelterapeut Storo
Muskelterapeut Skøyen

Innlandet
Muskelterapeut Lillehammer

Vestlandet
Muskelterapeut Åsane
Muskelterapeut Bergen

Rogaland
Muskelterapeut Stavanger
Muskelterapeut Sola
Muskelterapeut Sandnes
Muskelterapeut Forus Sør

Trøndelag
Muskelterapeut Stjørdal
Muskelterapeut Trondheim

 

Hvilke behandlingsteknikker anvender massasjeterapeuten?

 • Dybdemassasje:
  Kraftig og dyp muskelterapi som bryter opp spenninger og muskelknuter. Teknikken brukes både på langs og på tvers av muskelfibrene. 
 • Idrettsmassasje:
  Brukes vanligvis for stiv og forkortet muskulatur som følge av trening. 
 • Klassisk massasje: 
  For trette, slappe og overarbeidede muskler. 
 • Muskulering:
  Dyp massasje langs muskelfibrene i kombinasjon med tøyning av muskulaturen. Behandlingen utført av en muskelterapeut sikter på å gjenopprette større mykhet i tillegg til få bort spenninger og smerte som over tid har bygd seg opp. 
 • Segmentmassasje
  For stivhet og låsninger i ryggsøylen. 
 • Triggerpunktbehandling
  For triggerpunkter som oppstår i muskulatur som har vært spent over lang tid. Disse punktene gir ofte utstrålende smerte og opprettholder muskelspenningen hvis de ikke behandles. Når man trykker på "aktive" triggerpunkter reproduserer man den smerten pasienten plages av til vanlig. Det finnes flere metoder for å behandle triggerpunkter, blant annet muskelterapi. Det meste vanlige er å trykke hardt på punktet i ett til to minutter inntil smerten avtar. Triggerpunkter kan også behandles av IMS, kortisoninjeksjoner og trykkbølgebehandling, og ved hjelp av en rekke andre metoder.