Kinesiotaping

Kinesiotaping er en metode hvor vi bruker vi den elastiske tapen over og rundt musklene
slik at den støtter og assisterer musklene og motvirker overspenning. Tapen legges på huden med forskjellige patenterte teknikker. Målet med tapen er å stimulere muskulaturen til å arbeide mer eller mindre. Kinesiotaping kan også benyttes til å redusere belastningen på bånd og ligamenter. Kinesiotape metoden brukes sjelden alene, men som et supplement til annen behandling.

Kinesiotapen er tynn og elastisk, og gir effekt hele tiden mens den sitter på huden. Tapen tåler vann og vanlig kroppsbruk. Det vanlige er at tapen sitter på i ca. 4-5 dager før den skiftes ut. På grunn av dens elastisitet merker sjelden pasienten tapen på kroppen. Det er ingen bivirkninger av kinesiotaping!

Behandlingstilbud kinesiotape

Metoden kinesiotape er en helhetlig tankegang og fokuserer på sammenhenger i menneskekroppen. Det kan være tilfeller der en smertefull skulder kan skyldes en svakhet i magemuskulatur. Ved korrigering med kinsiontaping kan den smerten forsvinne. Kinesiotaping fokuserer ikke bare på symptomrettet behandling, men også på årsaken til smertene.

Kursrekken i kinesiotaping består av 3 trinn, og de som tilbyr kinesiotaping på klinikkene har minimum trinn 1. Etter endt kursrekke kvalitetssikres kunnskapen med en eksamen. Bestått eksamen gir tittelen CKTP (Certified Kinesio Taping Practioner). Klinikk for Alle har flere CKTP'er og har også en sertifisert instruktør (CKTI) innen kinesiotaping.

I videoklippet under ser du hvordan fysioterapeut Frank Tore Jacobsen ved hjelp av kinesiotape
får et ustabilt skulderblad normalisert.