Neurac (Slyngebehandling)

Hva er Neurac slyngebehandling?


Neurac slyngebehandling er en behandlingsform som bruker trening for å gjenopprette normal muskelfunksjon og smertefrie bevegelsesmønstre. Slyngeøvelsene er veldig enkle å gjøre lettere og vanskeligere og passer derfor alle nivåer, fra toppidrettsutøvere til personer med funksjonshemninger og lammelser. Man får tilpasset øvelsene slik at man trener på helt riktig motstand til det funksjonsnivået man har på det tidspunktet.  Behandlingen kan brukes til de fleste muskelplager og bevegelsesproblemer, alt fra spenningshodepine og nakkesmerter til hamstringstrekk og ankelovertråkk. Akutte og kroniske plager, rehabiliterende og skadeforebyggende. Behandlingen er spesielt velegnet for rygg og nakkeproblematikk.

Neuractreningen utfordrer samspillet til musklene og fokuserer på å fikse årsaken bak symptomene og ikke bare symptomene. 


Hvordan foregår det?

Man trener kroppsvektbærende øvelser i redcord-slynger under veiledning fra terapeut. Slyngene henger ned fra et stativ i taket. Det er veldig viktig med kvalitet på øvelsene, og det siktes derfor på få repetisjoner med høy fokus.

Terapeuten kan velge å legge inn vibrasjoner på slyngene for å utfordre det nevromuskulære samspillet ytterligere. Man trener etter en «weak-link» filosofi, hvor man øker nivået på øvelsen frem til man ikke lenger klarer å utføre teknikken riktig grunnet svikt i en eller flere muskler.

Det er dette punktet man starter å trene opp, altså fokusere på å trene det svakeste leddet. Øvelsene skal være helt smertefrie under hele behandlingen.

 

Terapeuter og ansatte ved klinikken:

 • Lars Myhrer - Kiropraktor
  Lars Myhrer
  Fysioterapeut
  Bestill time Info
  Interesser: Korsbånd, skulder, arm, kne, hofteplager. Idretts-, belastningsskader og opptrening etter operasjon. Behandlinger: Tilpasset trening, kinesiotape, trykkbølge, Neurac/slyngetrening.
 • Julianne Skansen (Storo) - Kiropraktor
  Julianne Skansen (Storo)
  FYSIOTERAPEUT
 • Victoria Trongaard
  Fysioterapeut
  Bestill time Info
  Akutte og kroniske smertetilstander i muskel-skjelettapparatet, generell rehabilitering, senebetennelser, pre- og postoperativ rehabilitering (skulder, rygg, hofte, kne). trykkbølge, dry needling, kinesiotaping,bløtvevsteknikker, neurac/redcord/slyngetrening
 • Linn Lote Larssen - Kiropraktor
  Linn Lote Larssen
  Fysioterapeut
  Info
  I PERMISJON FRA 3/6/19-1/5/20. Interesser: Smerter i bekkenet, korsrygg, nakke og skulder, og hodepine. Behandling: Idrettsmassasje, triggerpunktbehandling, neuracundersøkelse og behandling, nåler (IMS), treningsveiledning, rehabilitering og kinesiotaping.