Kvinnehelsesenter

Kvinnehelsesenter på Majorstuen

Klinikk for Alle Kvinnehelsesenter på Majorstuen

Kvinnehelsesenteret Klinikk for Alle Majorstuen er et tverrfaglig kompetansesenter. Våre terapeuter har spesialisert seg på ulike aspekter av kvinnehelse, og står klare til å møte hver enkelt pasient med en unik tverrfaglighet.  Våre fysioterapeuter, jordmor, osteopater, kiropraktor, akupunktører, pilates/mediyoga/babymassasjeinstruktører, kliniske ernæringsfysiolog, lege og personlig trenere tilbyr:

  • Sikker diagnostisering
  • Undersøkelse
  • Trygg behandling
  • Tverrfaglig oppfølging ved behov
  • Rehabilitering
  • Trening
  • Forebyggende tiltak

Vi gjennomfører kompetent faglig oppfølging av problemstillinger relatert til kvinnehelse. Vi er tilstede for baby og mamma, gravide og kvinner i alle aldre.

Sliter du med svangerskapsrelaterte bekken,-korsryggsmerter, inkontinens, ammeproblematikk eller ønsker du rådgivning ifht. prevensjon?

 Ved første konsultasjon hos oss vil vi gjennomføre en samtale der vi kartlegger symptomene dine, plagene du opplever, tidligere sykehistorie og evt. medikamenter samt andre ting som kan påvirke din helse. Deretter følger en grundig undersøkelse for å avdekke årsakene til dine plager. I samarbeid med deg vil vi legge en behandlingsplan. I sentrum av behandlingsplanen står du som pasient og vi er her for å hjelpe deg. 

Vi har gode erfaringer med behandling av muskel og skjelettplager, fordøyelsesproblematikk, kroniske bekkenplager som for eksempel vestibulitt, inkontinens, bekkenorganprolaps, arrvev/adheranser etter operasjoner, symptomlette ved endometriose og hodepine.

Vi har lang erfaring med behandling av svangerskapsrelaterte plager. I tillegg til å fokusere på å bedre funksjon og gi smertelette, vil vi alltid råde deg til å gjøre øvelser for å forebygge at nye plager skal oppstå.

Vi vet at svangerskapet er en prosess med store endringer. Vi har god erfaring med å forebygge plager før de oppstår. Har du hatt utfordringer med tidligere svangerskap, eller bekken/korsryggsplager anbefaler vi deg å komme til oss tidlig i graviditeten for å få veiledning til å unngå plager senere i graviditeten.

Vi har stort fokus på å forberede kvinnen til fødsel, og bruker god tid på samtale, tilretteleggende øvelser og manuell behandling for å gjøre fødselen så optimal som mulig.

La trening være din medisin

Trening hos oss er trygt og effektivt. Våre fysioterapeuter og osteopater innehar kompetanse innen Pilates, MediYoga, er sertifiserte mammamagetrenere, personlig trenere og har spesialisert seg på trening i og etter graviditet. 

For kvinner som har utfordring med inkontinens tilbyr vi diagnostikk og behandling med biofeedback/EMG i tillegg til grundig veiledning i bekkenbunnstrening, funksjonell tilpasning av disse til aktiviteter og manuell behandling av bekkenets strukturer. 

Vi gjennomfører fødselskurs med jordmor og babymassasjekurs med sertifisert instruktør.  Vår jordmor gjennomfører innsett av spiral, prevensjonsrådgivning, celleprøver, og svangerskapsoppfølging.  Jordmor Marie Svedberg har jobbet som privatpraktiserende jordmor i mange år. Det er for henne viktig å gi sine pasienter en trygg og personlig oppfølging i svangerskapet. Marie Svedberg arrangerer også fødselskurs, med besøk og omvisning på fødestuen.

Etter fødsel gjennomfører hun en 6 ukers kontroll, der hun undersøker bekkenbunnen, snakker om fødsel, amming, prevensjon og om hvordan livet er med en nyfødt baby. Ammingen er veldig sentral etter fødsel, og jordmor Marie kommer gjerne på hjemmebesøk for å gi oppfølging. 

Med sin videreutdannelse tar Marie vare på kvinnen i hele hennes fertile alder, og du kan føle deg trygg og ivaretatt når hun gjennomfører gynekologiske kontroller og tar celleprøver. 

Vår kliniske ernæringsfysiolog Madelaine gir kostholdråd for et sunt svangerskap, amming, for fordøyelsesplager, tilpasset ulike diagnoser eller vektkontroll.  Mors ernæringsstatus før og under graviditet legger et viktig grunnlag for barnets livslange helse. Kvinnens behov for energi og næringsstoffer endrer seg i forbindelse med graviditet. Vår ernæringsveileder kan gi konkrete kostråd som fremmer en optimal vekst og fosterutvikling, samtidig som mors helse ivaretas før, under og etter svangerskapet.

Artikler om Kvinnehelse

Bekkenløsning eller Bekkenlåsning?