Kvinner og barn

Behandling av barn 1 - klinikkforalle

 

Ved Klinikk for Alle har vi lang og god kompetanse på behandling av nyfødte, spedbarn, barn og ungdom. Hos oss jobber terapeuter i ett tett tverrfaglig miljø, hvor vi sammen finner vi den beste behandlingsløsningen for ditt barn.

Barn kan på lik linje med voksne ha plager og vondt. Måten å kommunisere dette på endrer seg selvsagt i takt med alderen. Spedbarn og barn uttrykker seg på en annen måte enn voksne, ved for eksempel økt gråt, irritabilitet og søvnvansker.

Årsakene til at en plage oppstår kan være mange, men ofte kan man se en sammenheng mellom en vanskelig fødsel og svangerskap, uheldig soveposisjon, fall og uhell hos eldre barn og ikke minst inaktivitet over tid.

Behandlingsmetoder

 

Problemstillinger hos barn:
Småbarn er avhengige av at ryggsøylen beveger seg mykt og smidig. Kroppen skal møte flere utfordringer etter hvert som de lærer å krabbe, gå, løpe og kaste. Låsninger i rygg- nakkesøyle og kranium kan blant annet oppstå i forbindelse med en tøff fødsel, seteleie, tvillingleie og akutte keisersnitt. En undersøkelse hos oss vil kunne avdekke nedsatt funksjon i ryggsøylen og andre deler av kroppen. God funksjon og bevegelse er viktig for å sørge for en optimal utvikling hos barnet.

Mange kontakter oss og lurer på om vi behandler forkskjellige plager i barn, som f.eks kolikk, sengevæting etc. Vårt svar er alltid at vi behandler ikke disse plagene direkte, men at vi i mange tilfeller har opplevd bedring i disse plagene etter behandling.

De vanlige årsakene til å oppsøke behandling er:

Spedbarnsalderen:
økt/endret gråtemønster
ammeproblematikk
intoleranse for mageleie
søvnproblemer


Barnehagealder:
gangeproblematikk / feilstilling i fot
haltende gange
søvnproblemer
hodepine


Skolealder:
holdningsproblematikk 
hodepine / migrene 
belastningsskader
idrettsskader 
stivhet og anspenthet i nakke / rygg


Ungdom:
idrettsskader
holdningsproblematikk
belastningsskader
idrettsskader
stivhet og anspenthet i nakke / rygg
vekstsoneskader (Scheurmanns, Sclatter's, smerte i hæl)
hodepine / migrene

 

 

Kvinnehelsesenter klinikk for alle

Klinikk for Alle Kvinnehelsesenter på Majorstuen

Kvinnehelsesenteret Klinikk for Alle Majorstuen er et tverrfaglig kompetansesenter. Våre terapeuter har spesialisert seg på ulike aspekter av kvinnehelse, og står klare til å møte hver enkelt pasient med en unik tverrfaglighet.  Våre fysioterapeuter, jordmor, osteopater, kiropraktor, akupunktører, pilates/mediyoga/babymassasjeinstruktører, kliniske ernæringsfysiolog, lege og personlig trenere tilbyr:

  • Sikker diagnostisering
  • Undersøkelse
  • Trygg behandling
  • Tverrfaglig oppfølging ved behov
  • Rehabilitering
  • Trening
  • Forebyggende tiltak

Vi gjennomfører kompetent faglig oppfølging av problemstillinger relatert til kvinnehelse. Vi er tilstede for baby og mamma, gravide og kvinner i alle aldre.

Sliter du med svangerskapsrelaterte bekken,-korsryggsmerter, inkontinens, ammeproblematikk eller ønsker du rådgivning ifht. prevensjon?


 Ved første konsultasjon hos oss vil vi gjennomføre en samtale der vi kartlegger symptomene dine, plagene du opplever, tidligere sykehistorie og evt. medikamenter samt andre ting som kan påvirke din helse. Deretter følger en grundig undersøkelse for å avdekke årsakene til dine plager. I samarbeid med deg vil vi legge en behandlingsplan. I sentrum av behandlingsplanen står du som pasient og vi er her for å hjelpe deg. 

Vi har gode erfaringer med behandling av muskel og skjelettplager, fordøyelsesproblematikk, kroniske bekkenplager som for eksempel vestibulitt, inkontinens, bekkenorganprolaps, arrvev/adheranser etter operasjoner, symptomlette ved endometriose og hodepine.

Vi har lang erfaring med behandling av svangerskapsrelaterte plager. I tillegg til å fokusere på å bedre funksjon og gi smertelette, vil vi alltid råde deg til å gjøre øvelser for å forebygge at nye plager skal oppstå.

Vi vet at svangerskapet er en prosess med store endringer. Vi har god erfaring med å forebygge plager før de oppstår. Har du hatt utfordringer med tidligere svangerskap, eller bekken/korsryggsplager anbefaler vi deg å komme til oss tidlig i graviditeten for å få veiledning til å unngå plager senere i graviditeten.

Vi har stort fokus på å forberede kvinnen til fødsel, og bruker god tid på samtale, tilretteleggende øvelser og manuell behandling for å gjøre fødselen så optimal som mulig.

La trening være din medisin

Trening hos oss er trygt og effektivt. Våre fysioterapeuter og osteopater innehar kompetanse innen Pilates, MediYoga, er sertifiserte mammamagetrenere, personlig trenere og har spesialisert seg på trening i og etter graviditet. 

For kvinner som har utfordring med inkontinens tilbyr vi diagnostikk og behandling med biofeedback/EMG i tillegg til grundig veiledning i bekkenbunnstrening, funksjonell tilpasning av disse til aktiviteter og manuell behandling av bekkenets strukturer. 

Vi gjennomfører fødselskurs med jordmor og babymassasjekurs med sertifisert instruktør.  Vår jordmor gjennomfører innsett av spiral, prevensjonsrådgivning, celleprøver, og svangerskapsoppfølging.  Jordmor Marie Svedberg har jobbet som privatpraktiserende jordmor i mange år. Det er for henne viktig å gi sine pasienter en trygg og personlig oppfølging i svangerskapet. Marie Svedberg arrangerer også fødselskurs, med besøk og omvisning på fødestuen.

Etter fødsel gjennomfører hun en 6 ukers kontroll, der hun undersøker bekkenbunnen, snakker om fødsel, amming, prevensjon og om hvordan livet er med en nyfødt baby. Ammingen er veldig sentral etter fødsel, og jordmor Marie kommer gjerne på hjemmebesøk for å gi oppfølging. 

Med sin videreutdannelse tar Marie vare på kvinnen i hele hennes fertile alder, og du kan føle deg trygg og ivaretatt når hun gjennomfører gynekologiske kontroller og tar celleprøver. 

Vår kliniske ernæringsfysiolog Madelaine gir kostholdråd for et sunt svangerskap, amming, for fordøyelsesplager, tilpasset ulike diagnoser eller vektkontroll.  Mors ernæringsstatus før og under graviditet legger et viktig grunnlag for barnets livslange helse. Kvinnens behov for energi og næringsstoffer endrer seg i forbindelse med graviditet. Vår ernæringsveileder kan gi konkrete kostråd som fremmer en optimal vekst og fosterutvikling, samtidig som mors helse ivaretas før, under og etter svangerskapet.

Artikler om Kvinnehelse

Bekkenløsning eller Bekkenlåsning?

 

De aller fleste terapeutene i Klinikk for Alle behandler barn, men ved Klinikk for Alle Sola har vi to terapeuter med lang videreutdanning innen behandling av barn:

Cathrin Alvestad Slettebø


Kiropraktor
 MNKF MNKBK

Cathrin er utdannet kiropraktor fra AECC, Bournemouth (Portsmouth University), England i 1997. Hun har underkant av 20 års erfaring som praktiserende kiropraktor med fokus på barn og unge. Cathrin brenner for å gi de minste barna en god start på livet, men er gjerne kiropraktor for hele familien. Cathrin har en mastergrad fra 2016 innen muskel- og skjelett helse hos barn og unge ved AECC, Bournemouth University, England. Hun har også tatt en rekke tilleggsutdanninger og kursing innen behandling av barn og gravide, blantannet kurs serie via ICPA ( International Chiropractic Pediatric Association) og sertifisert innen webster teknikk for gravide.I sin behandling bruker hun i tillegg til kiropraktikk; kinesiotape, myofasciale release teknikker, kraniosakralterapi, øvelser og råd om trening.


Mail: cathrin.alvestad.slettebo@klinikkforalle.no

Charlotte Arnesen


Kiropraktor
 MNKF

Charlotte er utdannet kiropraktor fra Macquarie University, Sydney, Australia i 2007 og fant tidlig ut at hun ville spesialisere seg i behandling av barn. Hun fullførte som en av få i Norge en Mastergrad innen muskel- og skjeletthelse hos barn og unge ved AECC, Bournemouth University, England i 2013. Hun har også fullført videreutdanning i utviklingsforstyrrelser og jobber daglig med slike barn. I sin behandling bruker hun i tillegg til kiropraktikk: sansemotorisk trening, verktøyet Interactive Metronome, balanse  og koordinasjonsøvelser samt integrering av primitive reflekser.

Mail: charlotte.arnesen@klinikkforalle.no