Osteopat Kristiansand

Hvorfor Klinikk For Alle Kristiansand?

Meget kompetent osteopat som samarbeider på tvers med andre terapeuter.
Bred kunnskap innen muskel- og skjelettsystemet

Hva er osteopati?

Osteopati er en terapiform utviklet i USA laget for hovedsakelig behandle muskel- og skjelettplager. Osteopaten har i sin utdanning bakgrunn i medisinske fag som anatomi, sykdomslære, nevrologi o.l., og behandler plager med hendene som verktøy. Osteopaten blir grundig trent i å se sammenhenger i kroppen til pasienten, og en kan derfor forvente en grundig gjennomgang av sykehistorie, livssituasjon, livsstil, plager, vondter osv. ved første konsultasjon hos en osteopat. En osteopat kan ofte jobbe andre steder enn der smerten sitter, da ting ofte er komplekst og sammensatt av flere ting enn kun der det er vondt. Osteopaten har også et bredt utvalg av teknikker som både er myke og harde. Det kan være alt fra leddmanipulasjon og triggerpunktsbehandling, til myke avspenningsteknikker, dette for å tilpasse pasientens behov og preferanse.

 

Hva behandler en osteopat?

I all hovedsak alle former for muskel og skjelettplager som for eksempel ryggsmerter, nakkesmerter, skuldersmerter, hodepine, svimmelhet, hofte og bekkenproblematikk, kjevespenninger/plager, og enkelte tilstander som fordøyelsesplager og refluks problematikk. 

 

Hvordan jobber en osteopat?

En osteopat hos oss jobber tett sammen de andre yrkesgruppene slik at du skal bli fortere frisk.
Osteopaten søker alltid å finne bakenforliggende årsaker til et problem, derfor vil alltid en osteopat undersøke hele kroppen, ikke kun der smerten sitter. Pasienten kan derfor oppleve å få behandling på flere steder enn kun problemområdet. En plage er ofte sammensatt av flere faktorer, derfor er det viktig for osteopaten å kartlegge pasientens historie, hverdag og helsetilstand. Osteopati inneholder mange ulike teknikker, fra veldig lett berøring til mer kraftfulle teknikker, og derfor kan behandlingsformen tilpasses den enkeltes behov og preferanser.

 

Behandling i Kristiansand

På Klinikk For Alle Kristiansand kan vi garantere time hos vår osteopat i løpet av kort tid. Det settes av god tid til førstegangskonsultasjon (opptil 60 min), hvor også vurdering av andre helseprofesjoner gjøres ved behov. Vi kartlegger hva du kan forvente av fremgang, behandlingsforløp og hva du må ta ansvar for selv. Det er en behandlingsform som ofte kombineres med aktive tiltak, altså hva du må bidra med selv for å oppnå best mulig resultat.

 

Hva kan du forvente av oss?

Hos oss kan du forvente en osteopat som tar seg god tid og er grundig i sine førstegangsundersøkelser. Det vil være en grundig gjennomgang av sykehistorikk og plager, samt en undersøkelse fra topp til tå uansett hvilke plager en kommer med. Vi har et engasjement for å komme til bunns i pasientens plager, og samarbeider ofte på tvers av profesjonene på klinikken.

 

Hva er unikt med vår klinikk?

Hos oss vil man oppleve en klinikk som etterstreber å se alle pasientene, og har fokus på et godt samarbeid på klinikken for å oppnå best mulig resultater for pasientene.

 

Beliggenhet:
Adresse: Markens gate 42, 4612 Kristiansand
Vi holder til i flotte nye lokaler, med ny inngang fra Markensgate. 

 

Vår Osteopat:

Petter Nordby

Behandler akutte og langvarige muskel- og skjelettplager. Kan også hjelpe deg med fordøyelsesproblematikk, IBS, spenningshodepiner, samt fremme restitusjon og sirkulasjon.

Interesser: Nakke, rygg, oppblåsthet/magesymptomer, pustebesvær, hodepine, fot/ankel, idrettsskader. 

Teknikker: Manipulasjon, bløtdelsbehandling, mobilisering og visceral behandling.