Whiplash & Trafikkulykke

Etter en trafikkulykke i 2008 hvor jeg fikk flere brudd i nakke og rygg var jeg sterkt plaget. Min fastlege og tidligere fysioterapeut ba meg om å trene og ta tiden til hjelp så ville smertene forsvinne. Smertene forsvant ikke, snarere tvert imot jeg ble verre. Jeg fikk større og større problemer, etter hvert gjorde alt vondt. Jeg kunne verken sitte, ligge, stå eller gå uten at jeg kjente smerter ett eller annet sted.

Sommeren 2009 hadde jeg nådd et punkt hvor jeg skjønte at noe måtte gjøres. Av venner ble jeg tipset om å oppsøke Klinikk for Alle på Storo og kiropraktor Tor Smeby. Her ble jeg møtt med forståelse og en reell bekymring for at jeg hadde gått med disse plagene over så lang tid. Han kunne påvise låsninger i nakke, ribben og bekken, samt muskelspenninger. Smeby tvilte aldri på at mine smerter og plager ikke var ekte og jeg følte endelig at jeg ble tatt på alvor. Tvilen var noe jeg ofte opplevde i møte med fastlege eller andre behandlere jeg har vært i kontakt med. Jeg var lei av å få betennelsesdempende medisiner og smertestillende.

Etter en intensiv behandlingsrunde denne sommeren merket jeg stor forskjell.

Endelig kunne jeg begynne å leve vanlig og delta på aktiviteter igjen. Jeg kunne begynne å trene igjen også, det var noe jeg ikke hadde klart å gjøre på flere måneder. Med oppfølgingstimer hos Smeby, akupunkturbehandlinger og fysioterapi med trening ble formen bedre og bedre utover høsten.

Det farlige med å gå for lenge med smerter er at man blir vant til at de er der. Jeg har fått et helt nytt syn på hvor mye en skal leve med, før man oppsøker profesjonelle behandlere. Jeg er svært takknemlig for den hjelpen og støtten jeg har fått fra Tor Smeby ved Klinikk for Alle på Storo.

— Kvinne 28 år, Oslo