En Isjias Pasient

Er du lei av å få gode råd om isjias som ikke virker?
Terapeutene på Klinikk for Alle kan hjelpe deg!

En 45 år gammel mann oppsøkte klinikken med sterke smerter i høyre sete, ned på baksiden av låret og ut i foten. Han kunne ikke sitte og ble fort verre når han gikk. Smertene hadde vedvart i seks uker og han var sykemeldt av fastlegen for isjias. Legen hadde gitt ham muskelavslappende og smertestillende medisiner og sagt at han måtte holde seg i ro.

Den siste uken hadde han merket at han hadde redusert kraft i frasparket når han gikk. Ved undersøkelsen ble det raskt konstatert ett prolaps i den nederste mellomvirvelskiven og en feilstilling i bekkenet. De nevrologiske undersøkelsene viste at refleksene til muskulaturen var borte og at trykket på nerven var såpass kraftig at nerveimpulsene frem til leggmusklene var hemmet.

Pasienten fikk skreddersydd tverrfaglig behandling for sin isjias smerte

Kiropraktoren satte straks i gang med daglig traksjonsbehandling. Pasienten fikk en resept på betennelsesdempende medisiner. I tillegg ble det gitt akupunkturbehandling. I løpet av fire dager var kraften kommet tilbake i foten og det var mindre smerter i leggen. På femte besøk ble bekkenet korrigert i tillegg til traksjonsbehandling for å redusere trykket på nerveroten.

Et bedre liv!

Etter to uker var smertene i benet borte og pasienten var i stand til å arbeide i femti prosent stilling.
Etter ytterligere noen uker var han smertefri og kunne begynne med stabiliserende trening for å unngå tilbakefall.