Atle behandler AC Milan-stjernene den ene dagen – og nordmenn hos Klinikk For Alle den neste

Klinikk for Alle

Kiropraktor Atle Torstensen hos Klinikk For Alle lever et dobbeltliv på jobb. Han deler nemlig tiden sin mellom noen av verdens største sportsstjerner i fotballklubben AC Milan og helt vanlige pasienter som deg og meg hjemme i Norge.

For ham er det likevel ikke så stor forskjell. 

– Hver gang en pasient blir frisk er det en suksesshistorie, sier kiropraktoren, hvis karriere tok et uventet sprang i 2013.

På det tidspunktet hadde Torstensen allerede utviklet en praksis utenom det ordinære, med sin interesse for flere plager enn de typiske nakke- og ryggproblemene folk vanligvis går til kiropraktoren med. 

Da han behandlet kolleger under en kiropraktor-konferanse i Oslo vakte Egersund-mannen oppmerksomheten til en viss Jean-Pierre Meersseman.

Belgieren er mer enn den tidligere livlegen til Silvio Berlusconi. Han er grunnlegger av det sagnomsuste Milan Lab, et av idrettsverdenens mest anerkjente behandlingssentre og mye brukt av AC Milan-profiler og andre fotballstjerner i Italia. 

– Meersseman la merke til hvordan jeg behandlet problemer i armer og bein, og ba meg ta en titt på kona som skulle opereres i begge skuldrene. Hun følte seg mye bedre etterpå, og jeg ble invitert til Milano for å se på to spillere som ikke restituerte godt nok, forteller Torstensen. 

Trenger du behandling?

Vi tar vare på deg

Trodde beinet ble brukket

Blant de største navnene nordmannen har behandlet, finner vi to Italienske landslagsspillere, Mattia De Sciglio (verdsatt til 76 millioner norske kroner) og stjernespilleren Stephan El Shaarawy (81 millioner kroner).

Torstensen legger ikke skjul på at hans ukonvensjonelle behandlingsmetoder kan gi italienerne noe av et sjokk.

– Da jeg behandlet El Shaarawy smalt det mye høyere enn det som er normalt fra et ledd. Spilleren og et par av klubblegene var sikre på at beinet ble brukket, og ble litt svette i pannen i et øyeblikk, sier han og ler. 

Men Torstensens behandling var så effektiv at El Shaarawy var bra igjen etter kun én behandling. 

Ryktene om nordmannens effektive behandlingsmetode spredte seg med det som ild i tørt gress, og Torstensen fikk fast jobb i Milan Lab. 

Siden da har han stadig reist til utlandet for å behandle spillere i AFC Ajax i Nederland, Galatasaray i Tyrkia, Nantes i Frankrike, Monza i Italia, samt for en rekke andre profilerte klubber. Han har mistet oversikten over hvor mange norske og internasjonale utøvere han har behandlet innen friidrett, sykkel, tennis, kampsport og styrkeidrett. 

Atle Torstensen

I dag samarbeider Torstensen med Uno-X sykkellag og Team Ingebrigtsen, i tillegg til å drive egen privatpraksis i Como i Lombardia og i Milano.  

Samtidig jobber han hos Klinikk for Alle i Gamle Sokndalsveien i Egersund. Gjennom en lang karriere har han behandlet over 40 000 mennesker i både innland og utland, og blir stadig oppsøkt av pasienter som ønsker hans behandling.

Mer enn bare ryggproblemer

Så hva er hemmeligheten bak Torstensens metode? Først og fremst vil han trekke frem den helhetlige tilnærmingen til faget. Denne har etterhvert blitt vanligere, men de fleste forbinder nok fremdeles kiropraktikk med rygg- og nakkebehandling, forklarer Torstensen.

– Da jeg begynte min praksis, var det ikke mange kiropraktorer som jobbet med håndledd, albuer, skuldre, knær og føtter. De fleste oppsøkte kiropraktor for rygg og nakkeplager.

Hos Klinikk for Alle behandles alle plager i muskel- og skjelettsystemet. En kiropraktor er vant til å ta imot pasienter med alt fra ryggsmerter, migrene, isjias, nakkesmerter, kjevesmerter, armsmerter, brystsmerter, svimmelhet til problemer med knærne. 

– Jeg har i grunnen ikke noe spesialfelt, jeg behandler alle typer pasienter og plager, men etterhvert har jeg blitt mest kjent for arbeidet jeg gjør med idrettsfolk, sier den anerkjente kiropraktoren.

Moren var inspirasjonen

Planen til Torstensen var å studere medisin. Det var moren hans som fikk ham interessert i kiropraktikk. 

– Jeg fulgte min mor til en kiropraktor da jeg gikk på videregående, og nærmest bar henne inn på behandlingsrommet. Etter behandlingen kom hun dansende ut og var helt fin. I det øyeblikket bestemte jeg meg for å bli kiropraktor, sier Torstensen.

Selv etter å ha jobbet med flere fotballag og toppidrettsutøvere, anvendes den samme metoden hos Klinikk for Alle. Han roser den norske arbeidsplassen og forteller om et godt team med faglig dyktige terapeuter som utfyller hverandre til pasientenes beste. 

– For oss spiller ingen rolle om du er verdens best betalte idrettsutøver eller jobber som lærer eller er pensjonist, vårt fokus er å hjelpe, og å utvikles oss som terapeuter, avslutter Atle.

Føler du på smerter i ledd eller muskler? Klinikk for Alle har mange behandlingstilbud, og du vil få veiledning for å finne akkurat den du trenger.