Behandling

Krystallsyke – formålet med behandlingen er å bevege hodet og kroppen i en manøver som gjør at krystallene faller tilbake på riktig sted. 70-90% av pasientene med den vanligste formen for krystallsyke blir friske etter en enkel behandling med reponeringsmanøver. Behandlingen kan utføres på forskjellige måter:

  • Kan gjøres ved hjelp av TRV-stol. TRV stolen ble utviklet av Øre, nese, hals spesialist Thomas Richard-Vitton for behandling av krystallsyke. Fordelene med å bruke stol framfor vanlig behandling på benk er at den tillater effektiv behandling og er mer skånsom for nakken, noe som er viktig for enkelte pasienter. Når man bruker stolen er det enklere å presisere gradene i bevegelsen. Den bruker kinetisk energi/dunk for å løsne krystaller som sitter fast, som kan være nyttig på noen litt sjeldnere varianter av krystallsyke.
  • Vi utfører også mye behandling på benk da de aller fleste tilfeller av krystallsyken responderer raskt på dette.
  • Vi gir ofte hjemmeøvelser slik at pasientene kan behandle seg selv mellom konsultasjonene.
  • Behandling av muskel- og skjelettproblematikk
  • Vestibulær rehabilitering/ Funksjonell nevrologisk rehabilitering pasientene får hjemmeøvelser.
  • Balanse Yoga er en rolig yogaform som består av pust, propriosepsjon, koordinasjon og balanseøvelser. Stoler blir hovedsakelig brukt gjennom timen.  Du vil også utføre bevegelser som er nyttig for ryggsøylen. Du vil bli utfordret på en trygg og kontrollert måte. Denne timen kan sammenlignes med medisinsk yoga.