Kiropraktor Sola

Kiropraktor på Sola

kiropraktorer KFA Sola

Hvorfor Klinikk For Alle på Sola?

  • Kort eller ingen ventetid
  • Meget kompetente kiropraktorer
  • Bred erfaring med flere typer plager

Hva er en kiropraktor?

En kiropraktor er offentlig godkjent (autorisert) helsepersonell. Din kiropraktor er en primærkontakt med spesial kompetanse innenfor muskel og skjelettlidelser, noe som betyr at kiropraktoren kan stille diagnose og koordinere behandlings planen din uten behov for henvisning fra andre.

Ved behov vil din kiropraktor sykemelde, henvise deg direkte til spesialist, fysioterapi eller bildediagnostisk undersøkelse som MR, CT og Røntgen uten behov for henvisning fra andre.

Hvilke plager behandler en kiropraktor?

I vår klinikk har vi lang erfaring i behandling av akutte og kroniske plager, eksempelvis:

  • Smerter i nakke, rygg og bekken – eks isjias, prolaps eller hekseskudd.
  • Spenningshodepine og Svimmelhet – eks nakkerelatert hodepine og krystallsyken
  • Plager i ekstremiteter – Skulder og albue plager (tennis albue o.l), kne og ankel problematikk.
  • Svangerskap og postpartum relaterte plager hos kvinner.
  • Muskel og skjelett relaterte plager hos barn og spedbarn.

Hva er unikt med oss?

Klinikk For Alle Sola er en av Norges første og største tverrfaglige helse klinikker. Dette har gitt terapeutene våre mulighet til å spesialisere seg innenfor sine egne interesseområder og Klinikk For Alle Sola kan derfor gi deg høy kvalitet over et bredt behandlingstilbud. Vårt tverrfaglige behandlings team sørger for at du får den best mulige og tidsriktige behandling, og rask henvisning for videre utredning eller behandling hos spesialist ved behov, enten du er ung, gammel, kvinne eller mann, og også for dine barn og nærmeste.

I vårt eget treningssenter hjelper vi deg igjennom rehabilitering og med vedlikehold, med veiledning og hjelp fra en av våre dyktige fysioterapeuter.

Våre kiropraktorer

Daniel James Pollard

Mitt møte med kiropraktikk går helt tilbake til 12års alderen, da jeg opplevde hyppig og langvarig hodepine. Etter å ha prøvd mange forskjellige behandlingsformer uten hell, prøvde jeg kiropraktikk. Innen tre behandlinger var mine kroniske plager borte, og over 20 år senere er jeg fortsatt fascinert av kiropraktikk og har en sterk lidenskap for faget.

Jeg er derfor spesielt interessert i hodepine, nakkesmerter og kjeveproblematikk samt korsryggsmerter, prolaps, bekken og hofteplager.

Jeg er svært opptatt av å gi en grundig og helhetlig undersøkelse for å finne årsaken til plagene til den enkelte, og deretter skreddersy en tilrettelagt, trygg og god behandling for personens individuelle plage.

Jeg har bred erfaring innen behandling av muskel- og skjelettlidelser. Med bakgrunn fra toppidrett som semi-profesjonell rugbyspiller i England, er jeg interessert i trening og liker å hjelpe folk å nå et sunt aktivitetsnivå.

Jeg synes hver dag er spennende og jeg er takknemlig for muligheten kiropraktikk gir meg til å hjelpe så mange ulike mennesker og problemstillinger.

Elisabeth Espedal

Jeg bestemte meg for å bli kiropraktor etter at jeg selv fikk god hjelp av kiropraktorbehandling. Å jobbe som kiropraktor er spennende og utfordrende. Jeg liker å være sosial og synes det er spesielt kjekt å kommunisere med ulike mennesker.

De siste årene har interessen for nevrologisk rehabiliteringstrening og svimmelhet blitt en stor lidenskap for meg. De fleste av disse plagene kan også påvirker rygg og nakke i stor grad, noe som gjør at de verktøyene jeg har i bunn kommer godt med.

Jeg har fortsatt å videreutdanne meg i funksjonell nevrologi og rehabiliteringstrening av svimmelhet og andre nevrologiske lidelser. Nå jobber jeg med dette på vårt nevro og balansesenter. Pasienter som kommer til meg kan forvente å få en grundig undersøkelse og en behandling som er tilpasset hver enkelt pasient. Jeg jobber ofte tverrfaglig. Jeg liker å forklare hva jeg gjør og hvorfor. Jeg ser hver person individuelt og vil veldig gjerne hjelpe deg.

Henning Winkels

Jeg bestemte meg for å bli kiropraktor etter selv å ha hatt en rekke plager gjennom idrett og oppveksten. Å jobbe som kiropraktor er spennende og utfordrende. Jeg synes det er kjekt og aktivt behandle pasienten til en bedre hverdag med mindre symptomer.

Nevrologisk rehabiliteringstrening og svimmelhet har blitt en stor lidenskap for meg. De fleste av disse plagene kan også påvirker rygg og nakke i stor grad, noe som gjør at de verktøyene jeg har i bunn kommer godt med.

Jeg har derfor videreutdannet meg i funksjonell nevrologi og rehabiliteringstrening av svimmelhet og andre nevrologiske lidelser. Nå jobber jeg med dette på vårt Svimmelhet og nevrosenter på Sola. Pasienter som kommer til meg kan forvente å få en grundig undersøkelse og bli lyttet til. Jeg ser hver person individuelt og trenger derfor forskjellig behandling.

 

Silje Kristensen

Silje Kristensen har jobbet med svimmelhet i flere år. Hun har tatt videre utdanning i vestibulær rehabilitering/svimmelhet ved høyskolen på Vestlandet. Dette i regi av det nasjonale kompetanse senteret for svimmelhet, Balanse laboratoriet. I perioden 2012-2014 tok hun videreutdanning gjennom Carrick Institute.
Hun er spesielt interessert i undersøkelse og behandling av krystallsyke. Hennes visjon er riktig diagnose tidlig i forløpet for å raskt komme i gang med nødvendig hjemme trening og behandling.

Matt Hammond

Jeg har lang erfaring med Kiropraktikk både som terapeut og som pasient. Jeg bestemt meg tidlig for å bli Kiropraktor og var ferdig utdannet fra AECC i England i 2003. Inspirasjonen i min kiropraktorgjerning er hentet fra kunnskap og erfaring bygget opp fra tidlig i karrieren til i dag. Jeg har jobbet som kiropraktor i ulike klinikker i London og Stavanger regionen, og som eier og daglig leder av egen klinikk  i Sørvest-England. I 2009 flyttet jeg til Norge og har jobbet på Klinikk for Alle siden 2010, er senior kiropraktor og nåværende Fagsjef på avdeling Sola.

Min Kiropraktikk reise begynte allerede som 2 åring, og fortsatt gjennom en aktivt barndom innen idrett. Dette bidro til at jeg kunne opprettholde det aktivitetsnivået jeg ønsket, og at jeg senere fattet interesse for faget .Selv den dag i dag, bruker jeg aktivt kiropraktisk behandling til å kunne fungere best mulig i hverdagen.

Gjennom kursing og flere års arbeid i forskjellige klinikker har jeg hatt mulighet til å fokusere på flere områder innen kiropraktoryrket og har bygget en bred og faglig rik allmen kompetanse. I starten av karrieren var fokuset rettet mot korsrygg, prolaps, isjias og nakke plager. Jeg jobbet senere i en sportsklinikk i London, der jeg fikk sjansen til å jobbe mye mer med ekstremiteter, det vil si alt annet enn ryggsøylen. I dag er en stor del av min praksis rettet mot behandling av slike plager, både hos barn, idrettsfolk og eldre. De ekstremiteter jeg ser mest av på Sola er ankel, kne, skulder og kjeve/TMJ.

Jeg har jobbet med folk i alle aldre og fasonger, fra de minste babyer til oldemor, hjemløse, fanger, kjendiser og toppidrettsutøvere. Hver menneskekropp har sin egen historie å fortelle, og jeg blir aldri lei av å finne ut hvordan jeg kan bidra til å bedre folks hverdag gjennom Kiropraktikk.

Hos meg så kan du forvente enn erfaren og dyktig terapeut, med evne til å lytte og som engasjert ønsker å jobbe sammen med deg for å løse dine utfordringer.

Cathrin Alvestad Slettebø

Jeg jobber som kiropraktor fordi jeg er interessert i god helse, og det ha et godt liv i bevegelse.  Jeg er videre interessert i trening og mosjon. Jeg  har 3 gutter og  en ektemann,  og familien  min deler interesser som fotball, sykling,  tennis, alpint og fjellturer.  Et liv i bevegelse er mottoet til  Norsk Kiropraktor Forening, og et motto som jeg  har fokus på med mine pasienter og ikke minst med min familie.  Det er mye glede i bevegelse, og det å kunne kjenne på mestring  når en lærer seg en ny ferdighet under sportsaktivitet, eller når toppen av et fjell, eller  har klart å komme seg ut å gå en runde i blåst og regn.

Videreutvikling er viktig for meg, og jeg har har tatt en  rekke kurs i inn og utland. Jeg  har nylig fullført  en videreutdanning/profesjonell master innen muskelskjelett helse hos spedbarn og unge i England.  Jeg er medlem i Norsk Kiropraktor Forening og Norsk Forening for Barnekiropraktikk.

Jeg har over 20 års erfaring som kiropraktor, der behandling av barn, ungdom  og gravide er en stor del av min praksis.  Jeg  brenner for å gi de minste pasientene en god start på livet.  Når et spedbarn  er veldig urolig og  gråter ekstremt mye så kan dette  ikke bare påvirke  barnets  utvikling,  men også  påvirke hele ”familiesynergien”.  Det er derfor  veldig viktig å avdekke om slik urolighet og gråt kan skyldes  plager i muskel- og skjelett systemet. Som et resultat av dette har det vært viktig  for meg å forske på gode undersøkelse metoder gjeldende holdning og bevegelse for små spedbarn.

Jeg er gjerne kiropraktor for hele familien, og har interessefelt både for  akutte  og kroniske smerter i rygg og nakke, bekken, fot,  samt kjeve.  Jeg har også god kompetanse på behandling av gravide og postpartum  problematikk.

Fra meg kan pasienten i alle aldre forvente en grundig undersøkelse  med  tilpasset behandling.  Jeg bruker manuelle teknikker, myofascial teknikker, kinesiotape, kraniske teknikker og triggerpunkt behandling i min behandling. I tillegg gir jeg øvelser og dynamisk stabilitets øvelser.  Jeg jobber tett med andre kollegaer, og henviser til andre fagfolk når de er nødvendig.

 

Kristi Søndenå

Gjennom å studere bevegelsesapparatet, lærer man hvordan muskel- og skjelettapparatet integrerer de forskjellige sansene for at kroppen skal ha optimal balanse. Som kiropraktor er jeg opptatt av at mine pasienter skal ha best mulig funksjon uten å måtte leve med begrensninger i hverdagen. Kroppen er skapt for et liv i bevegelse.

Som nyutdannet jobbet meg mye med unge idrettsutøvere og var medisinsk ansvarlig for Nordstrand håndball elite i 3 sesonger. Ved siden av dette tok jeg sertifisering innen ekstremitetsbehandling, jeg har også fullført tverrfaglig kjevekurs i samarbeid med manuellterapiforeningen.

I de senere år har jeg i økende grad fordypet meg i diagnostisering og behandling av plager gjennom kurs på høgskolen i Bergen, og samarbeid og hospitering med ØNH i Oslo.

Høsten 2020 flyttet jeg hjem til Stavanger, og driver nå praksis på svimmelhetssenteret på Klinikk for Alle på Sola. Min hverdag består først å fremst av å undersøke, diagnostisere og behandle pasienter med krystallsyken og andre plager i balanseapparatet. For meg er tilgjengelighet og tverrfaglig oppfølging veldig viktig. Det er en selvfølge å samarbeide og kommunisere med det øvrige helsepersonellet rundt pasienten. De som kommer til meg skal føle seg trygg og ivaretatt.

Elisabeth Dueland Decosemaeke

Allmennskiropraktor med interesse for akutte og kroniske skjelett- og muskelplager i nakke,
rygg, bekken og ekstremiteter. Behandler med leddmanipulasjon/mobilisering,
traksjonsbehandling, bløtvevsbehandling inkludert triggerpunkt og veiledning i forhold til
rehabilitering.
Interesser: nakke, rygg og bekken plager, inkludert skiveproblematikk og isjias.
Idrettsskader. Ekstremitets plager som inkluderer problematikk i skuldre, albue, kne og ankel. Behandlingsmetoder: Leddmanipulasjon og mobilisering, Bløtvevsbehandling, Graston/IASTM.

Marthine Solheim

Mitt ønske om å bli kiropraktor startet etter at jeg selv hadde hatt en rekke plager gjennom oppveksten, og da spesielt innenfor idretten. Jeg bruker selv den dag i dag aktivt kiropraktikk for å fungere optimalt i hverdagen, og ønsker å hjelpe både unge og eldre med det samme.

Jeg behandler både akutte og kroniske nakke- og korsryggsplager. Jeg har også stor interesse for hodepine og kjeve, samt bekken, hofte og ankel-problematikk.

Behandlingsmetoder: leddmanipulasjon, mobilisering, bløtvevsbehandling, nåler/IMS, graston/IASTM

Pasienter som kommer til meg kan forvente å få en grundig undersøkelse og en behandling som er tilpasset den individuelle pasienten.

Klinikk Plassering

Adresse:

Solakrossen 11, 4050 Sola Vi holder til i store, innbydende lokaler i Centrumsgården. Vi har gode muligheter for parkering rett utenfor døren.

Våre åpningstider: