Osteopat Majorstuen

Hvorfor Klinikk For Alle Majorstuen?

Osteopat med spesialisering
Bred erfaring med flere typer plager
Kort ventetid og gratis parkering

Hva er osteopati?

Osteopati er en autorisert helseprofesjon basert på vitenskapelige og kliniske fag hovedsakelig for behandling av muskel- og skjelettplager. Osteopaten har i sin utdanning bakgrunn i medisinske fag som anatomi, sykdomslære, nevrologi o.l., og behandler plager med hendene som verktøy.

Osteopaten er grundig trent i å se sammenhenger i kroppen til pasienten, og en kan derfor forvente en grundig gjennomgang av sykehistorie, livssituasjon, livsstil, plager, vondter osv. ved første konsultasjon hos en osteopat.

En osteopat kan ofte jobbe andre steder enn der smerten sitter, da ting ofte er komplekst og sammensatt av flere ting enn kun der det er vondt.

Hva behandler en osteopat?

I all hovedsak alle former for muskel og skjelettplager som f.eks. ryggsmerter, nakkesmerter, skuldersmerter, hodepine, hofte og bekkenproblematikk, kjevespenninger/plager, og enkelte tilstander som fordøyelsesplager, refluks problematikk og menstruasjonssmerter.

Hvordan jobber en osteopat?

Osteopaten søker alltid å finne bakenforliggende årsaker til et problem, derfor vil alltid en osteopat undersøke hele kroppen, ikke kun der smerten sitter. Pasienten kan derfor oppleve å få behandling på flere steder enn kun problemområdet.

En plage er ofte sammensatt av flere faktorer, derfor er det viktig for osteopaten å kartlegge pasientens historie, hverdag og helsetilstand. Osteopati inneholder mange ulike teknikker, fra veldig lett berøring til mer kraftfulle teknikker, og derfor kan behandlingsformen tilpasses den enkeltes behov og preferanser

Hva er unikt med vår klinikk?

Hos oss vil man oppleve en klinikk som etterstreber å se alle pasientene, og har fokus på et godt samarbeid på klinikken for å oppnå best mulig resultater for pasientene.

Våre Osteopater:

Jørgen Skaug Aukland

Min lidenskap som osteopat ligger i å hjelpe mennesker med å kunne leve det livet de selv ønsker å leve uten smerter og begrensinger. Vi har alle noe vi elsker å gjøre, om det så er jobb, trening eller aktivitet med venner og familie, men i blant setter smerter en begrensning på dette. Jeg ønsker å kunne bidra med at menneskene som oppsøker hjelp hos meg raskest mulig kan komme tilbake til den hverdagen de selv ønsker å leve. Det var også dette ønsket om å hjelpe andre som først motiverte meg til å sette meg på skolebenken for å bli osteopat.

Jeg har hele livet hatt trening og helse som en stor lidenskap, og har vært aktiv på høyt nivå innen basketball, styrketrening og kondisjonstrening. Jeg har merket på meg selv hvor viktig det er for både psykisk og fysisk helse å leve tro til den hverdagen en ønsker å ha, og det er også derfor jeg virkelig ønsker å bidra til at andre kan gjøre det samme.

Pasientgruppen som går til meg inneholder alt av problemer som kommer fra muskler og ledd, men de områdene jeg har mest med å gjøre er rygg og nakke. Jeg behandler dette med en rekke forskjellige teknikker. I tillegg til bløtvevs teknikker, manipulering, tøyning og øvelser, så har jeg dyp videreutdanning innen nålebehandling av muskulære plager. Jeg ser ofte at best effekt kommer ved å angripe problemet fra flere vinkler, og vil derfor se helhetlig på problemene og da ofte bruke en rekke forskjellige behandlingsteknikker for å komme i mål. Som osteopat vil jeg også sette av god tid for hver pasient, slik at vi får god tid til undersøkelsen og behandlingen som er nødvendig ut i fra problemet som presenteres. Om jeg selv kommer til kort på enkelte områder, så vil jeg henvise videre til den ekspertisen som trengs.

Ole Kristian Langås

Idrettsskader, kjeve-, nakke-, og skulderproblematikk, korsryggsmerter, fordøyelsesplager, fot-/ankelsmerter. 
Manuelle behandlingsteknikker, aktiv rehabilitering, nåler.