Behandlingsmetoder

Kiropraktorbehandling:

Kiropraktisk behandling av barn utføres først etter en grundig samtale med mor/far, der alt fra svangerskapet til fødsel og sove- spisemønster er viktige faktorer for å få et helhetsinntrykk av barnet. Deretter undersøker kiropraktoren barnets bevegelighet i ryggsøylen, reflekser, og vurderer barnets bevegelsesmønster.

Barn i barnehage/skolealder og ungdom vil også ha glede av kiropraktisk behandling. Skolebarn har andre plager enn tenåringer, og behandlingen tilpasses barnets behov. Felles for all behandling av barn er at kiropraktoren vil oppfordre til aktivitet og trening for å bedre barnets styrke, koordinasjon, balanse og stabilitet rundt ryggsøylen, samt gi råd om kosthold og sittestilling. Kiropraktoren har også et tett samarbeid med en fysioterapeut der det er behov for dette.

Behandlingsmetoder

Fysioterapeutbehandling

Fysioterapeuter jobber med forebyggende og behandlende tiltak som omfatter blant annet manuelle teknikker og spesielt tilrettelagte øvelser.

Mange barn med holdningsproblematikk kan også ha feilstilling i fot. Derfor kan ganganalyse gjort av fysioterapeut/kiropraktor indikere behov for såletilpasning for å korrige feilstilling. Hos de minste barna kan innleggsåle også fungere som et forebyggende tiltak. Hos de større barna kan såler hjelpe mot belastningsskader og smerter i hæl, kne og hofte, samt rygg.