Akupunktur Majorstuen​

Akupunktur Majorstuen​
Hva er akupunktur?

En akupunktør er en terapeut som behandler en lang rekke ulike plager i hele kroppen. Akupunkturen kommer fra Tradisjonell Kinesisk Medisin som har en unik måte å forstå sammenhenger i kroppen på. Akupunkturens effekt bekreftes stadig på nye områder i forskning fra hele verden. Akupunktører bruker nåler til å påvirke en rekke prosesser i kroppen. De fleste former for akupunkturbehandling er skånsomme, og behandlingsformen er svært trygg. Før du får behandling vil akupunktøren gjennomføre en samtale med deg, med mål om å kartlegge hvordan din helsetilstand og livsstil kan påvirke behandlingsresultater. Om vi ser at endringer i livsstil kan understøtte behandlingsresultatet, vil vi sammen finne løsninger for dette. 

Hvilke plager bruker en akupunktør å behandle?

En akupunktør behandler et bredt spekter av plager, fra muskel- og skjelettsmerter til lettere psykiske tilstander som engstelse og nedstemthet i tillegg til søvnplager. Akupunktur har lenge blitt brukt for tilstander innen området kvinnehelse: menstruasjonssmerter, fertilitetsproblemer, tilstander under svangerskapet og plager i forbindelse med overgangsalderen. Hos menn behandler vi også nedsatt fertilitet, samt ereksjonsproblemer og prostataplager. Vanlige tilstander å behandle med akupunktur i luftveiene er pollenallergi og bihulebetennelse, og i fordøyelsen behandler en akupunktør forstoppelse, løs avføring, magesmerter og oppblåsthet. 

Hva kan du forvente av oss på Majorstuen?

Vår akupunktør vil alltid se etter dypereliggende årsaker til problemet. Du kan forvente akupunkturbehandling med et langsiktig mål etter din unike situasjon. Akupunkturbehandling er alltid individuelt rettet, og vil kunne se sammenhenger og jobbe på flere plan samtidig. 

Våre akupunktører

 

Kristin Strømsheim-Aamodt

Jeg bestemte meg for å bli akupunktør fordi jeg er fascinert av menneskekroppen. Akupunkturutdannelsen ga meg et verktøy som gjør det mulig å behandle akutte smerter så vel som underliggende årsaker.  Jeg var ferdig utdannet ved Norges akupunkturhøgskole (Høyskolen Kristiania) i 2008 og har en bachelor i akupunktur.

Min videre kursing inkluderer fordypning i IMS/triggerpunkt behandling, gravide, samt smertebehandling, Tan Balance.

Mine interesser som akupunktør favner bredt, jeg jobber mye med muskel-skjelettplager både i akutt fase og ved kroniske smerter. Akupunktur benyttes som smertelindring i tillegg til å forbedre bevegelighet og funksjon. Rygg og nakkesmerter, hodepine og migrene er noe av det jeg ser mye av. 

Jeg er tilknyttet Kvinnehelsesenteret ved Majorstuen og behandler derfor gravide i alle stadier av svangerskapet med blant annet, svangerskapskvalme, bekken/ryggsmerter og fødselsforberedende behandling.

Andre lidelser jeg jevnlig behandler med akupunktur inkluderer allergisk rhinitt, pollenallergi, kronisk urinveisinfeksjon og bihulebetennelser.

For å optimalisere behandling for pasienter samarbeider jeg også med fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater der det er behov.

 

Margaretha Baumann

Jeg er utdannet ved Norsk akupunktur skole i 2002.

I tillegg til å være akupunktør jobber jeg som muskelterapeut og har kurs i IMS ( Intramuskulærbehandling).

Mitt behandlingsområde er derfor spesielt rettet mot muskulatur og plager som er relatert til dette.

Som aktiv løper har jeg erfaring med de belastninger som denne idretten ofte medfører.

Jeg er opptatt av å behandle stressrelaterte plager som gir mave , pust og hudplager (eksem)

Jeg kombinerer disse behandlingene ofte med øreakupunktur og fotsoneterapi.