Førstegangsundersøkelse

Klinisk undersøkelse av ledd, muskulatur, nervesystem og nevrologiske/ortopediske tester er standard npr en kiropraktor undersøker deg første gang. En kiropraktor utfører også en grundig funksjonsundersøkelse av ryggsøylens bevegelighet for å finne feilfunksjoner ("ledd-låsninger") og vurdere om disse forårsaker symptomer. Som regel kan behandling gis allerede ved førstegangskonsultasjonen etter at du er undersøkt.

Kiropraktoren vurderer også om det er behov for videre undersøkelser og kan gi deg:

• Henvisning til røntgen-, CT og MR-undersøkelse • Henvisning til spesialist og sykehusundersøkelser • Sykemelding (en kiropraktor kan sykemelde deg opptil 12 uker) • Råd og veiledning om kosthold og trening

Kiropraktisk behandling er veldokumentert sikker og effektiv med langt lavere risiko for alvorlige komplikasjoner enn tradisjonell medisinsk behandling for tilsvarende lidelser. Kiropraktoren bruker en rekke forskjellige behandlingsteknikker for å redusere smerte og gjenopprette normal kroppsfunksjon i sitt behandlingsopplegg. En kiropraktor hos oss bruker sjeldent bare manipulasjon i behandlingen sin.

• Kiropraktisk leddkorreksjon i form av manipulasjonbehandling En effektiv behandlingsmetode for å løse opp virvler og ledd med nedsatt bevegelighet. Manipulasjonsbehandling gir ofte rask smertelindring og bedret bevegelighet. En kiropraktor er ekspert på manipulasjonsbehandling.

• Traksjonsbehandling En behandlingsmetode som brukes på pasienter som har utstrålende smerter i setet eller i bena på grunn av prolaps, skiveprotrusjon eller spinal stenose (trang ryggmargskanal). Dette er typiske ting som ofte oppsøker en kiropraktor.

• Leddmobilisering En skånsom metode for å øke bevegeligheten i ledd og avspenner tilstøtende muskulatur. Dette er en mer skånsom tilnærming til å øke bevegeligheten i ledd som en kiropraktor bruker dersom manipulasjon ikke er indikert eller ønsket.

• Triggerpunktbehandling Når man trykker på "aktive" triggerpunkter reproduserer en kiropraktor den smerten pasienten plages av til vanlig. Det finnes flere metoder for å behandle triggerpunkter. Den mest vanlige er å trykke hardt på punktet i ett til to minutter inntil smerten avtar. Triggerpunkter kan også behandles med IMS (nåler satt av en kiropraktor), kortisoninjeksjoner og trykkbølgebehandling, og ved hjelp av en rekke andre metoder.

• Refleksteknikker

• Aktivatorbehandling Aktivator er et behandlingsinstrument en kiropraktor kan bruke for å løsne på fastlåste ledd og stram muskulatur i de tilfeller det ikke er behov for eller pasienten ikke ønsker manipulasjonsbehandling. Aktivatoren påfører pasienten mange små hurtige «slag» som løsner på leddet og bedrer funksjonen i nervene og musklene rundt leddet.

• Nevromuskulære teknikker

Trenger du behandling?

Vi tar vare på deg